Home TOP NEWS Πάπουτσος:”Δεν είδαμε λαλίστατους παράγοντες για τα λάθη των ξένων διαιτητών”

Πάπουτσος:”Δεν είδαμε λαλίστατους παράγοντες για τα λάθη των ξένων διαιτητών”


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος μίλησε στον Super Sport FM, για την κάθοδο ξένων διαιτητών, ενώ παραδέχθηκε ότι χρειάζεται περαιτέρω εκπαίδευση στη χρήση του VAR και τόνισε την ανάγκη να μεγαλώσει ο κατάλογος Κύπριων διαιτητών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τη χρήση του VAR: «Είναι ένα νέο εργαλείο και χρειάζεται επιπρόσθετη εκπαίδευση. Είδαμε πως τις πλείστες φορές οι διαιτητές εφάρμοσαν σωστά τους κανονισμούς. Και πρέπει να γνωρίζουν όλοι τους κανονισμούς του VAR. Επιβάλλεται η σωστή μόρφωση, όπως και η στελέχωση της λίστας των διαιτητών».

Για τη διαιτησία των ξένων στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου: «Μερικές φορές η κάθοδος των ξένων διαιτητών δίνει κάποια μηνύματα. Είδαμε μία εξαιρετική διαιτησία στο παιχνίδι Απόλλων-Ομόνοια. Είδαμε όμως και λάθη στο χθεσινό παιχνίδι στο Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ. Είδαμε πως στην παρουσία ενός πρωτοκλασάτου διαιτητή, όπως ήταν ο Ιταλός, έγιναν λάθη που τα είδε όλος ο κόσμος. Πώς θα αντιμετωπιστούν αυτά τα λάθη; Αυτά τα λάθη δεν σχολιάστηκαν από αθλητικογράφους, δεν είδαμε τους παράγοντες να είναι λαλίστατοι όπως ήταν σε αντίστοιχα λάθη κύπριων διαιτητών.

Ο Κύπριος διαιτητής πρέπει να είναι σωστός. Στα 600 ευρώ που πληρώνεται ο Κύπριος διαιτητής, περιμένουμε να τα κάνει όλα τέλεια. Στα 10.000 ευρώ των ξένων, γίνονται λάθη και δεν σχολιάζονται. Τι θέλουμε τελικά; Αν εμείς που ορίζουμε τους διαιτητές, δεν διαχειριζόμαστε σωστά το έμψυχο υλικό που έχουμε, ποιος ευθύνεται; Εμείς ευθυνόμαστε. Πρέπει να ανεβάσουμε διαιτητές από μικρότερες κατηγορίες, μέσω του σκάουτινγκ και να τους δώσουμε την ευκαιρία. Είμαστε υπέρ της τιμωρίας των διαιτητών που κάνουν συχνά λάθη».

Για το τι προτείνει ενόψει της νέας σεζόν, είπε: «Αυτό που πρέπει να γίνει για τη νέα σεζόν, είναι μία επιπρόσθετη εκπαίδευση στο VAR και επιπρόσθετη ενίσχυση από τις μικρές κατηγορίες προς τα πάνω, μέσω σκάουτινγκ. Εδώ πρέπει να σπαταληθούν χρήματα από την ΚΟΠ, ώστε να αξιολογηθούν διαιτητές και να ανέβουν κατηγορία. Δεν θα τερματιστούν τα λάθη. Θα υπάρχουν καλές διαιτησίες, θα υπάρξουν και τα λάθη».

Για τους βοηθούς που είναι Κύπριοι: «Οι βοηθοί κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Είναι καλύτερα για τους βοηθούς να περιμένουν στο οριακό οφσάιντ το σήμα, ώστε να μην εκτεθούν».