Home TOP NEWS Σαββίδης για Παπαχαραλάμπους: «Καταλαβαίνω το λόγο που το κάνει αλλά δεν μπορώ...

Σαββίδης για Παπαχαραλάμπους: «Καταλαβαίνω το λόγο που το κάνει αλλά δεν μπορώ να πω»


Ο ερευνών λειτουργός στην υπόθεση του προέδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, ο Χάρης Σαββίδης, μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής (09-04-2021) στον Super Sport FM.

Αναλυτικά όλες οι τοποθετήσεις του:

Για τους χαρακτηρισμούς του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους: «Καταλαβαίνω ότι και ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τα ίδια και τα ίδια. Θεωρώ ότι αυτοί που έχουν εξουσία να τοποθετηθούν το έχουν ήδη κάνει. Η νέα επιτροπή μου ζήτησε να συνεχίσω την υπόθεση κάτι το οποίο αποδέχτηκα και τους έχω ενημερώσει, πάνω από όλα με πλήρης σεβασμό προς τα μέλη της επιτροπής οι οποίοι κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση. Δουλειά μου πλέον είναι η έρευνα και έχω σοβαρά πράγματα να επιλύσω και όχι να ασχολούμαι άλλο με τον κύριο Παπαχαραλάμπους».

«Τα θέματα στο χαρτοφυλάκιο της επιτροπής, αντιλαμβάνομαι ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσουν και κάποια διαδικαστικά θα προχωρήσει και με άλλους διορισμούς γιατί το φόρτο εργασίας είναι μεγάλο».

Για την επιμονή του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους ότι δεν έχει ληφθεί κατάθεση του Σταύρου Παπασταύρου: «Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο μόνος που το λέει. Εγώ μπορώ να σας πω το αυτονόητο πως ναι, αυτό είναι κάτι το οποίο με την ανάγκη των ημερών που βιώνουμε αυτές τις καταστάσεις, δεν μπορείς να σταματήσεις την εξέλιξη των γεγονότων και να αφεθείς σε υπηρεσίες που δεν προσφέρονται και να γίνουν με άλλο τρόπο. Προφανώς υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες και σας διαβεβαιώνω ότι έχουν γίνει. Στην όλη υπόθεση έχουν εμπλακεί εξαίρετοι νομικοί που απαρτίζουν την νέα επιτροπή και άλλοι πολλοί που μπορούν να έχουν άποψη και δεν έχει κανένας άλλος εκφράσει οτιδήποτε. Τώρα δεν ξέρω γιατί το κάνει, εγώ ίσως καταλαβαίνω το λόγο αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να το πω ακούω δηλώσεις σήμερα που δεν μπορώ να τις καταλάβω γιατί πλέον συμπεριφέρεται με άλλο τρόπο».

Για το που βρίσκεται η έρευνα μέχρι στιγμής: «Έχουμε ενώπιων μας κάτι το οποίο αχρείαστα πήρε διαστάσεις και έγινε δημόσιος διάλογος και χάσαμε τον προσανατολισμό μας και το τι λέγεται δεξιά και αριστερά αναρωτιέμαι πως είναι αυτός ο τρόπος για να διερευνήσεις μία κατάσταση. Σε ότι αφορά αυτή την κατάθεση δεν θέλω να πω το οτιδήποτε, από την στιγμή που καταθέτει κάποιος και κρίνεις ότι είναι πολύ σοβαρά και χρίζουν διερεύνησης, οτιδήποτε λέγεται πριν την ολοκλήρωση του πορίσματα δεν είναι πρέπον και σωστό αλλά και νόμιμο γιατί μπορεί να δημιουργήσεις θέμα στην ίδια την έρευνα».

Για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της έρευνας: «Η επιστολή που μου είχε στείλει η επιτροπή είναι ξεκάθαρη και βάση αυτών των οδηγιών λειτουργώ, πέραν αυτού του περιεχομένου δηλαδή μην ξεχνάτε ότι η διερεύνηση έχει στοιχεία που θα διερευνήσω εγώ και καλούμαι να υποβάλω στην επιτροπή πόρισμα και αυτό απαιτεί χρόνο λόγω και της μη συλλογικότητας της διερεύνησης από την δικιά μου πλευρά και μόνο. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει οδηγία εχεμύθειας και αν προκύψει ανάγκη ενίσχυσης, την οποία θα κρίνω εγώ απαραίτητη, τότε αυτή η ενίσχυση θα αξιολογηθεί από την επιτροπή για να διασφαλιστεί ότι το πόρισμα θα φτάσει στην επιτροπή με τον τρόπο και στον χρόνο που πρέπει στην επιτροπή. Είναι πολύ νωρίς να σας πω, λόγω των όσων προηγήθηκαν και τις αλλαγές που έγιναν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής. Η δουλειά είναι συγκεκριμένη και σοβαρή και εδώ επικεντρώνομαι».

Για το μέλλον της επιτροπής: «Είμαι αισιόδοξος και τα πέντε νέα μέλη της επιτροπής έχουν την ίδια διάθεση και αισιοδοξία φτάνει να γίνουν όλα όπως πρέπει, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα τα οποία θα βοηθήσουν να βγει στην επιφάνεια η ουσία και οι κανονισμοί οι οποίοι προωθούνται. Γενικότερα τις καταστάσεις του ποδοσφαίρου τις γνωρίζετε πολύ καλά όλοι σας και η απαισιοδοξία πηγάζει για ζητήματα από καιρούς που ο καθένας από οποιοδήποτε πόστο δήλωνε ότι γνώριζε για χειραγωγήσεις αγώνων, όλοι γνώριζαν δηλαδή, όλο αυτό οδηγεί και στην απαισιοδοξία του κόσμου».

«Ίσως η επιτροπή όπως και όλες οι παρόμοιες επιτροπές που καλούνται να επιτελέσουν πολύπλευρο έργο, γιατί μιλάμε για όλο το φάσμα του αθλητισμού, σιγά σιγά πρέπει να σκεφτεί η πολιτεία να στελεχώσει με άτομα τα οποία θα βοηθήσει όλο αυτό το έργο που καλείται να κάνει η επιτροπή. Λόγω της φύσης των καταγγελιών, είναι όλοι αγωνίζονται στις «καθυστερήσεις» για να «σώσουμε» τον αγώνα. Η βοήθεια είναι δεδομένη και είναι καλοδεχούμενη, εάν στην πορεία προκύψει αναγκαιότητα η επιτροπή θα περιμένει από εμένα να το ζητήσω».

«Από τη θέση μου θα καταγράψω όλα όσα πρέπει να ερευνήσω με πλήρη αντικειμενικότητα από την θέση στην οποία είμαι, θα το πράξω οπωσδήποτε. Έχω και την θέληση αλλά θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσω με τον τρόπο που είχα ξεκινήσει και ως μέλος της επιτροπής και αυτή η προσπάθεια αυξάνει τις προσδοκίες όλης της κοινωνίας. Είναι θέματα τα οποία γνωρίζουμε όλοι και τα γνωρίζαμε από παλιά αλλά είναι αλλιώς να τα ερευνάς και να βρίσκεις τεκμήρια και στοιχεία».