Home TOP NEWS ΓΣΖ: “Δεν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες, ανεξαρτήτως αν οικονομικά μπορεί να...

ΓΣΖ: “Δεν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες, ανεξαρτήτως αν οικονομικά μπορεί να μας συμφέρει”

Ο πρόεδρος του ΓΣΖ, Ανδρέας Ζαχαρίου, μίλησε στην ιστοσελίδα  του gipedo.politis.com.cy για την περίπτωση να παραχωρηθεί το στάδιο στην ΟΜΟΝΟΙΑ ώστε να το χρησιμοποιεί ως έδρα για τις εγχώριες διοργανώσεις.


Αναλυτικά:

Όπως εξήγησε, το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην εξέδρα που βρίσκεται στην πλευρά των επισήμων, καθώς τα κομμάτια αριστερά και δεξιά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λόγους ασφαλείας και αν εξαιρεθούν αυτά, η διαθέσιμη χωρητικότητα του γηπέδου ανέρχεται, το πολύ, στις 4.000.Αρχικά, για το κατά πόσο υπήρξε κρούση από την Ομόνοια για χρησιμοποίηση του ΓΣΖ, ο κ. Ζαχαρίου μας είπε: «Δεν είχαμε κάτι επίσημο ή ουσιαστικό. Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανόν να είμαστε στις σκέψεις τους όμως ακόμη δεν έχουμε αντιμετωπίσει το θέμα. Μόνο ανεπίσημα είχαμε κάποια… όχι αίτημα, διερεύνηση θα έλεγα».

Σε σχέση με τις πιθανότητες, εφόσον προκύψει επίσημη κρούση από πλευράς Ομόνοιας, να της παραχωρηθεί το γήπεδο, ανέφερε ότι δεν είναι εύκολο όπως είναι τώρα το ΓΣΖ να χρησιμοποιηθεί από τόσο μεγάλη ομάδα, αυτή την περίοδο.

Όπως μας εξήγησε, υπάρχουν θέματα ασφαλείας, με κυριότερο τις κερκίδες. «Δεν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες, ανεξαρτήτως αν οικονομικά μπορεί να μας συμφέρει. Και τα καλά όλου του κόσμου να πιάσουμε… Εμείς θέλουμε να βοηθάμε τα σωματεία και τον αθλητισμό, αλλά είναι θέμα ασφαλείας».

Σε ό,τι αφορά τις εξέδρες, ο κ. Ζαχαρίου μάς εξήγησε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην πλευρά που είναι οι κερκίδες των επισήμων και συγκεκριμένα στα αριστερά και στα δεξιά τους. «Κάθονται στο χώμα, άρχισαν να παθαίνουν φθορά. Μπορεί να μην έχουν πρόβλημα στατικότητας, δεν θα πέσουν, αλλά είναι επικίνδυνο να φύγουν κομμάτια. Δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθούν και γι’ αυτό τις απομονώσαμε», σημείωσε.


Σε ερώτημά μας για τις απέναντι εξέδρες κι αν αυτές είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν, απάντησε καταφατικά. «Η απέναντι κερκίδα είναι μια χαρά. Ίσως χρειάζεται κάποιες ‘ψευτοδιορθώσεις’ σε ένα-δυο σημεία, είναι κάτι που γίνεται εύκολα. Και η κερκίδα επισήμων επίσης και ο χώρος από κάτω είναι εντάξει, αλλά στα δεξιά και στα αριστερά υπάρχει πρόβλημα».

Όπως μας ανέφερε, η χωρητικότητα του ΓΣΖ που είναι διαθέσιμη προς χρήση, δηλαδή το μέρος των επισήμων και η απέναντι εξέδρα, ανέρχεται στις μεταξύ 3,5-4 χιλιάδες θέσεις. Γι’ αυτό και «οποιαδήποτε ομάδα θέλει το γήπεδο με 6-7.000 κόσμο… δεν υπάρχει καμία περίπτωση», σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Παράλληλα, κληθείς να απαντήσει κατά πόσο υπάρχουν πιθανότητες το πρόβλημα με τις κερκίδες που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν θεατές να διορθωθεί άμεσα ώστε το γήπεδο να χρησιμοποιηθεί από την Ομόνοια με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, κατέστησε σαφές πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον ανέφικτο. «Όλα γίνονται, αλλά χρειάζεται χρόνος και πάρα πολλά λεφτά. Αν και δεν είμαι ειδικός, θα έλεγα ίσως περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ. Πρέπει να φύγει η υπάρχουσα εξέδρα και να εγκατασταθεί νέα μεταλλική…» εξήγησε.

Τέλος, ο κ. Ζαχαρίου διευκρίνισε πως πέραν από τις εξέδρες, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που να είναι αποτρεπτικό για τη χρήση του σταδίου από την Ομόνοια και να μην είναι σε θέση να διορθωθεί. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά τον φωτισμό, μας είπε: «Υπάρχει κι αυτό, αλλά είναι το λιγότερο. Ούτε είναι μεγάλο το κόστος, αφού υπάρχουν οι πυλώνες. Επαναλαμβάνω, το μεγαλυτερο προβλημα είναι το θεμα ασφάλειας που έχει να κάνει με τις κερκίδες, αυτό είναι το κριτήριο».

Πηγή:gipedo.politis.com.cy