Home TOP NEWS Νίκος Πατίκκης:” Ο Ντούρις ερχότανε πίσω, μάρκαρε, πρέσαρε, πάλεψε, ο Τσέποβιτς όμως...

Νίκος Πατίκκης:” Ο Ντούρις ερχότανε πίσω, μάρκαρε, πρέσαρε, πάλεψε, ο Τσέποβιτς όμως ήταν ανύπαρκτος”

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Νίκος Πατίκκης παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM (104.0) ο οποίος σχολίασε το ψεσινό παιχνίδι του “τριφυλλιού” κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και την απόφαση της διοίκησης να επιλέξει το Δασάκι ως έδρα της στις εγχώριες διοργανώσεις.


Αναλυτικά:

«Μην ξεχνάμε ότι έχουν έξι παίκτες που έπαιξαν με την Εθνική Κροατίας, άρχισε και το πρωτάθλημα και έχουν μερικά παιχνίδια πάνω τους, σε αντίθεση με εμάς που ακόμα προετοιμαζόμαστε, όμως εγώ έχω κρυφές ελπίδες ότι αν ξεκινήσουμε καλά στον επαναληπτικό και προηγηθούμε νωρίς στο σκορ, όλα μπορούν να συμβούν. Η ομάδα μας έπαιξε πολύ έξυπνα, έκλεινε συνεχώς όλους τους διαδρόμους και εκεί που παιζόταν το παιχνίδι, μπορούσαμε ακόμα και να προηγηθούμε και να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι είμαστε τώρα. Είχαμε καλές φάσεις με πιο κλασσική εκείνη του Ντούρις. Στον επαναληπτικό αν είμαστε και λίγο τυχεροί, αν προηγηθούμε νωρίς, όλα μπορούν να γίνουν. Πιστεύω ότι ο κόσμος της Ομόνοιας θα πάει γήπεδο και θα είναι και πολύ εκδηλωτικός. Αυτό θα δώσει άλλη ψυχολογία στους παίκτες».

Για τον τρόπο που παρατάχθηκε η Ομόνοια, σχολίασε:

«Ο Ντούρις ερχότανε πίσω, μάρκαρε, πρέσαρε, πάλεψε. Ο Τσέποβιτς όμως ήταν ανύπαρκτος και διερωτώμαι πως ο προπονητής μας περίμενε 80 λεπτά για να τον κάνει αλλαγή. Δηλαδή, για 80 λεπτά παίζαμε με δέκα παίκτες, απέναντι σε μια ομάδα η οποία ήταν έτοιμη με ετοιμοπόλεμους παίκτες που έπαιξαν και στην Εθνική. Αυτό ήταν το πρόβλημα μας πιστεύω εγώ. Έπρεπε να αντικατασταθεί από πολύ νωρίς. Όμως δεν μπορείς να κατακρίνεις τον προπονητή μας, γιατί μένοντας μέσα ο Τσέποβιτς, παρόλο που ήταν σχεδόν ανύπαρκτος, έπρεπε κάποιος να τον προσέχει, αφού ήταν ο σέντερ φορ. Δεν μπορούμε να κρίνουμε τον προπονητή γιατί τον έβαλε, επειδή αν δεν τον έβαζε, θα αμυνόμασταν συνέχεια και στα 90 λεπτά, δεν θα βγαίναμε μπροστά και δεν θα ήμασταν επικίνδυνοι σε καμία φάση».

Για τον Μιξ Ντίσκερουντ:

«Με την αποχώρηση του Μιξ, η Ομόνοια ψαχνόταν. Αλλά και πάλι λέω ότι ο Μιξ ενδεχομένως να μην ήταν έτοιμος για να βγάλει όλο το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Αν ήταν έτοιμος, κακώς τον αντικατέστησε. Ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους μας. Εμείς μπορεί να φωνάζουμε και να λέμε γιατί τον έβγαλε, γιατί δεν βάζει τον ένα γιατί δεν βγάζει τον άλλο, όμως όλα αυτά εμείς δεν τα ξέρουμε, γιατί δεν είμαστε στις προπονήσεις. Να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη. Ο προπονητής ξέρει, γι΄ αυτό και έπιασε το πρωτάθλημα πέρσι».


Για το θέμα του γηπέδου και την επιλογή που έγινε για το Δασάκι:

«Θα μιλήσω προσωπικά. Δεν ζήτησαν την άποψη μας. Προσωπικά, θα ήθελα να με ρωτήσει κάποιος από την Ομόνοια, για το τι γνώμη έχω για να του πω. Διότι άλλο να έχεις παίξει τόσα χρόνια ποδόσφαιρο και να ξέρεις όλες τις συνθήκες και να μην σε ρωτά κανένας και άλλο να ρωτά τον Σύνδεσμο της Λάρνακας, της Λεμεσού και των Γυναικών. Εγώ μπορεί να έχω διαφορετική γνώμη, επαναλαμβάνω ότι μιλώ προσωπικά. Θα ήθελα πολύ όμως να με ρωτήσει κάποιος της Ομόνοιας, κ. Πατίκκη τι λες εσύ γι΄ αυτήν την περίπτωση; Και να πω τη γνώμη μου σαν παλαίμαχος».

Για το αν θα προτιμούσε το ΓΣΠ:

«Όχι, θα προτιμούσα να κάμω το δικό μου γήπεδο. Εάν είναι να αγωνιστεί τώρα στο Δασάκι η Ομόνοια και να βάλει μπροστά για να κάνει το δικό της γήπεδο, ας αγωνιστεί όπου θέλει. Ας την βάλουν να παίζει στην Πάφο, φτάνει να αρχίσω το γήπεδο μου, ως Ομόνοια. Δεν μπορεί μια Ομόνοια με τόσο κόσμο, να μην έχει γήπεδο. Εμείς θα το δούμε από μόνοι μας ως παλαίμαχοι και θα πούμε τις απόψεις μας. Αν μας ζητηθεί από την Ομόνοια, εμείς θα πούμε την άποψη μας, εάν όχι θα σωπάσουμε. Υπάρχουν δύο όψεις για το Δασάκι. Η πρώτη είναι ότι είναι πολύ μακριά για τον Λευκωσιάτη. Η Ομόνοια ως τεχνική ομάδα, θέλει πολύ καλό χορτοτάπητα για να μπορέσει να κυκλοφορήσει την μπάλα και να κάνει το παιχνίδι της. Αυτό σε κάποια φάση δεν θα το έχει, γιατί ξέρω τι συμβαίνει εκεί στην Άχνα. Άμα βρέξει εκεί στο Δασάκι και πλημμυρίσει το γήπεδο, να δεις πως θα γίνει. Αλλά αυτό μπορείς να το ξεπεράσεις. Το καλό που βλέπω εγώ για να πάνε στην Άχνα, είναι ότι αν ο κόσμος αποφασίσει να πηγαίνει στο γήπεδο, έχουμε πολλά χωριά εκεί που είναι Ομονοιάτες. Εάν γεμίζει το γήπεδο εκεί, θα είναι φόβος και τρόμος για τις άλλες ομάδες».