Home TOP NEWS Πορεία στην Ευρώπη: Δυναμό Βουκουρεστίου 1984

Πορεία στην Ευρώπη: Δυναμό Βουκουρεστίου 1984

Το 1984 η ομάδα μας κληρώθηκε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Δυναμό Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο του κυπέλλου πρωταθλητριών.


Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκτός έδρας, έχοντας να αντιμετωπίσει την ατυχία της αλλά και την εκπληκτική Δυναμό, έχασε με 4-1, σκορ που δεν έδινε πολλές ελπίδες για πρόκριση στην ομάδα μας.

Παρ’ όλα αυτά, οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ γέμισαν ξανά το Μακάρειο στάδιο για τον επαναληπτικό, αφού στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 15 χιλιάδες φιλάθλοι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προηγήθηκε με 2-0 χάρις στα γκολ των Τζεβίζοφ (53’) και Μαυρή (62’), έχοντας ακόμη 28 λεπτά για να σημειώσει ένα τρίτο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Δυστυχώς η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα μας, αφού έκανε 2 αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμού, ενώ πλήρωσε με γκολ ένα λάθος στην άμυνα, επιτρέποντας στην Δυναμό να μειώσει το σκορ και στο τέλος να πάρει την πρόκριση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε όλα τα φόντα να πάρει την πρόκριση όμως οι συγκυρίες δεν ήταν με το μέρος της, χάνοντάς την για ακόμα μια φορά στις λεπτομέρειες.

Στον επαναληπτικό της Λευκωσίας, η ΟΜΟΝΟΙΑ παρατάχθηκε με τους Πραξιτέλους, Ιακώβου, Πατίκκη, Ερωτοκρίτου, Σάββα, Σαββίδη, Δημητρίου, Κάντηλο, Τσίκκο, Τζεβίζοφ και Μαυρή.