Home TOP NEWS Μπούις: «Ομάδα με ποιότητα η Αντβερπ, της αρέσει να παίζει στην αντεπίθεση»

Μπούις: «Ομάδα με ποιότητα η Αντβερπ, της αρέσει να παίζει στην αντεπίθεση»


Αντίπαλος των «πρασίνων» στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ είναι η δευτεραθλήτρια Βελγίου την περσινή σεζόν, Άντβερπ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 Αυγούστου στο ΓΣΠ και στις 26 του ίδιου μήνα στο Βέλγιο. Δυο αμφίρροπες αναμετρήσεις που αναμένονται εναγωνίως από τον κόσμο της Ομόνοιας που προσδοκά την πρόκριση στους όμιλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην Ομόνοια εργάστηκε την περίοδο 2014-2017 (για τρεισήμισι χρόνια)

Το 24sports επικοινώνησε με τον Φάντζιο Μπούις, που γνωρίζει καλά και τις δυο ομάδες. Αυτήν τη στιγμή ο Μπούις, που ζει στη Γάνδη ξεκουράζεται, έχων σταματήσει τη συνεργασία του με τη Deinze SK, ( ομάδα Β κατηγορίας), όπου ήταν βοηθός προπονητής.

Προ τετραετίας ο Βέλγος, που πέρασε από τα γήπεδά μας και ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, είχε ρόλο τεχνικού υπεύθυνου της Ακαδημίας του «τριφυλλιού».  Ηταν  προπονητής της ομάδας Κ21 αρχικά και μετά ήταν  συνεργάτης των Νέναντ Στάροβλαχ, Μιγκέλ Λοτίνα, Κώστα Καϊάφα. Τις ακαδημίες ανέλαβε κατά την τελευταία χρονιά.

Για σου Φάντζιο; Όλα καλά;
«Ναι καλά είμαι».

Ενδιαφέρουσες οι αναμετρήσεις της Ομόνοιας με την Αντβέρπ…
«Ναι, ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ. Παρακολουθώ και τις δυο ομάδες. Η Ομόνοια πηγαίνει πολύ καλά τα τελευταία δυο και κάτι χρόνια. Τώρα ξέρω ότι έχει αρκετούς παίκτες τραυματίες. Η Αντβερπ επανήλθε σε κατάκτηση τροπαίου μετά από αρκετά χρόνια( πήρε το κύπελλο τη σεζόν 2019-20) . Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι πενήντα πενήντα, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι θα γινει με τους τραυματίες παίκτες της Ομόνοιας. Αν δηλαδή θα είναι σε θέση να αγωνιστούν η όχι. Αν υπάρχουν απουσίες τότε οι πιθανότητες είναι με το μέρος της Αντβερπ.

Πως κρίνεις την Αντβερπ;
«Είναι ομάδα που έχει ποιότητα και αρέσκεται να παίζει περισσότερο με την τακτική της αντεπίθεσης, Αυτό είναι το στυλ ποδοσφαίρου που της ταιριάζει».

Στα εντός έδρας ματς δεν παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας;
«Προσπαθεί γιαυτό γιατί κατά κατά κάποιο τρόπο υποχρεώνεται από τον κόσμο της που είναι θερμός και απαιτητικός. Όμως επαναλαμβάνω ότι δεν είναι αυτό το στυλ παιχνιδιού που της ταιριάζει».

Την Ομόνοια πως την κρίνεις;
«Την Ομόνοια την παρακολουθώ σταθερά. Εχει ανέβει πολύ. Είναι γεγονός αυτό που φαίνεται και από τα αποτελέσματα της. Χαίρομαι όμως περισσότερο γιαυτό που γίνεται με τους νεαρούς παίκτες που παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Θυμάμαι τότε που ήμουν τεχνικός υπεύθυνος, τους έκανα προπόνηση μια φορά την εβδομάδα. Οι Τζιωνής και Κακουλλής ήταν περίπου στα 15 τους και ο Λοΐζου 13 χρονών. Ειδικά με τα παιδιά του 2003 πήγα πολλές φορές και έκανα προπόνηση. Ήταν η καλύτερη φουρνιά, σπουδαία ταλέντα. Επίσης τότε ξεχώριζαν οι Άγγελος Ζευκής και Γιώργος Ποντικός (είναι τώρα στην Αιντραχτ)».

Πηγή: 24sports.com.cy