Home TOP NEWS Πορεία στην Ευρώπη: Οι αναμετρήσεις με την Σπορτούλ το 1986

Πορεία στην Ευρώπη: Οι αναμετρήσεις με την Σπορτούλ το 1986

Το πρώτο παιχνίδι που έδωσε ποτέ η ομάδα μας για το Κύπελλο Κυπελλούχων, έγινε το 1986 όταν η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους με τη Ρουμάνικη, Σπορτούλ. Η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε δύο αναμετρήσεις που δεν ξεχώρισε καμία ομάδα ως καλύτερη από την άλλη. Πρώτος αγώνας έγινε στο Βουκουρέστι και ο επαναληπτικός στη Λευκωσία.


Στις 17 Σεπτεμβρίου διεξήχθη η πρώτη αναμέτρηση, με 10 χιλιάδες θεατές να παρευρίσκονται στο γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» δεν κινδύνευσαν γιατί έπαιξαν με συμπαγή άμυνα και δεν επέτρεψαν σε καμία περίπτωση στη Σπορτούλ να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ. Αφού κράτησε γερά το πρώτο ημίχρονο, η ΟΜΟΝΟΙΑ λύγισε στο 58′ με ένα γκολ του Γκεόργκι Χάτζι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ στη συνέχεια βγήκε μπροστά, έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες αλλά καμία από αυτές δεν είχε την επιτυχή κατάληξη. Έτσι μοιραία ήρθε η ήττα με 1-0, αφήνοντας όμως την πόρτα της πρόκρισης ανοικτή.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον πρώτο αγώνα: Ανδρέας Χαρίτου, Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής», Σωτήρης Τσίκκος, Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Ιάκωβος Ζαχαριάδης, Φίλιππος Δημητρίου (64′ Γιάννος Καλοθέου), Γιώργος Σαββίδης (71′ Πανίκος Ξιούρουππας), Ανδρέας Χαραλαμπους, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Σπάς Τζεβίζοφ.

Μπροστά σε 20 χιλιάδες οπαδούς έγινε ο επαναληπτικός στο Μακάρειο Στάδιο. Την 1η Οκτωβρίου 1986 η ομάδα μας τα έπαιξε όλα για όλα για την πρόκριση. Η Σπορτούλ στο 44′ άνοιξε το σκορ με τον Ιοργκουλέσκου κάνοντας την προσπάθεια των «πράσινων» πολύ δύσκολη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν τα έβαλε κάτω και διεκδίκησε με όλες τις δυνάμεις της την ανατροπή. Το γκολ ήρθε με τον Σαββίδη, οποίος πήρε τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, απέφυγε δύο αντιπάλους και με βολίδα σημείωσε το 1-1 στο 79′, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον δεύτερο αγώνα: Ανδρέας Χαρίτου, Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής», Ευαγόρας Χριστοφή, Σωτήρης Τσίκκος, Γιώργος Χριστοδούλου, Ιάκωβος Ζαχαριάδης (23′ Ανδρέας Χαραλάμπους), Πανίκος Ξιούρουππας, Πέταρ Ζεχτίνσκι (62′ Φίλιππος Δημητρίου), Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Σπάς Τζεβίζοφ, Γιώργος Σαββίδης.


Το Πρόγραμμα Αγώνα του παιχνιδιού στη Ρουμανία

 

Το λαβαράκι που αντάλλαξαν οι δύο αρχηγοί