Home TOP NEWS «Αν ήξεραν τι γίνεται στην Κύπρο θα γινόμασταν ρεζίλι»

«Αν ήξεραν τι γίνεται στην Κύπρο θα γινόμασταν ρεζίλι»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος μίλησε για το ετήσιο Κονγκρέσο της FIFPRO Europe για το 2021 που διεξάγεται στην Κύπρο.


Αναλυτικά:

«Είναι τεράστια η σημασία του και γίνεται μετά από μία περίοδο αδράνειας σχεδόν 2,5 ετών. Είναι και εκλογικό, κάτι που δίνει μία επιπλέον σημασία σε αυτό το Κονγκρέσο. Πέρα από αυτό, υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά θέματα που θα συζητηθούν. Ενημερωθήκαμε ότι καταφέραμε να απομακρύνουμε όλες τις διεθνείς ποδοσφαιρίστριες από το Αφγανιστάν, για να μεταφερθούν σε πιο ασφαλή χώρα. Επίσης, είναι θέματα που αφορούν απελευθέρωση ποδοσφαιριστών για να αγωνιστούν με τις Εθνικές τους ομάδες, γιατί κάποιες ομάδες της Ευρώπης δεν το επιτρέπουν. Το πιο σημαντικό που συζητιέται, έχει να κάνει με θέματα ασφάλειας και υγείας, ειδικά μετά το περιστατικό του Έρικσεν».

Για το αν θα λάβει μέρος στις εκλογές, είπε: «Θέλω να ελπίζω ότι θα ολοκληρώσουμε θετικά, έχουμε αύριο την εκλογική διαδικασία και ναι, θα επαναδιεκδικήσω τη θέση μου. Είναι δύσκολη διαδικασία, παίζουμε όμως εντός έδρας και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για τα θέματα υγείας των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών: «Είναι σε εξέλιξη αρκετά θέματα. Βέβαια δεν γνωρίζουν τι γίνεται στην Κύπρο, ευτυχώς θα έλεγα, γιατί θα γινόμασταν ρεζίλι. Ελπίζω να είναι έτοιμος ο ΚΟΑ, γιατί έχουμε καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό τις θέσεις μας. Αναμένεται όμως ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πρωτόκολλο».

Για το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα των ομάδων: «Υπάρχουν δύο μέρη. Είναι οι χώρες που έχουν υπερβολικά βαρυφορτωμένο πρόγραμμα και είναι και οι χώρες που έχουν ελαφρύ πρόγραμμα. Εμείς νομίζω είμαστε κάπου στη μέση, δεν έχουμε πρόβλημα πάνω σε αυτό».

Για το πότε θα ολοκληρωθεί το Κονγκρέσο: «Δεν νομίζω να ανακοινωθούν αποφάσεις, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα».