Home TOP NEWS Ανοικτό το σενάριο χαλαρώσεων στα γήπεδα

Ανοικτό το σενάριο χαλαρώσεων στα γήπεδα


Η μείωση των κρουσμάτων ίσως θα φέρει χαλαρώσεις και στα γήπεδα. Ορθάνοικτο είναι το ενδεχόμενο από τις αρχές Οκτωβρίου να ανοίξουν οι πόρτες των σταδίων όχι μόνο για τους εμβολιασμένους αλλά και τους ανεμβολιαστους αρκεί να υποβληθούν σε τεστ.

Οι σκέψεις του Υπουργείου Υγείας είναι εφόσον γίνει αλλαγή και μειωθούν τα κρούσματα να επιτραπεί η είσοδος στα γήπεδα σε ανεμβολίαστους με αρνητικό μοριακό έλεγχο PCR. Δεν αποκλείεται να είναι αποδεκτό και το rapid test αλλά φαίνεται να προκρίνεται το PCR.

Έγκυρες πηγές της Offsite αναφέρουν ότι το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τα αιτήματα κάποιων ομάδων. Ωστόσο, ο Υπουργός Μιχάλης Χατζηπαντέλας δεν θα λάβει βιαστικές αποφάσεις αλλά θα αναμένει την πορεία της επιδημιολογικής εικόνας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Εάν συνεχιστεί η μείωση κρουσμάτων και του ποσοστού θετικότητας τότε πολύ πιθανό στη συνεδρίαση του Υπουργικού στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 να συζητηθεί το θέμα και οι οποιεσδήποτε αποφάσεις τεθούν σε ισχύ τον Οκτώβριο.

Ποιοι πάνε γήπεδο σήμερα:

Αυτή τη στιγμή στα γήπεδα επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνον για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες σε ποσοστό πληρότητας 75% των γηπέδων.

Επίσης, επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού.
Τα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών εξαιρούνται, αλλά πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών.

Επιπλέον, εξαιρούνται και μπορούν να προσκομίζουν αρνητικό πιστοποιητικό rapid test με ισχύ 72 ωρών τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος με την προσκόμιση του ιατρικού πιστοποιητικού που να επιβεβαιώνει τον λόγο που δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Πηγή: Offsite