Home TOP NEWS Σοβαρό ενδεχόμενο να επιτραπεί είσοδος στα γήπεδα με την ένδειξη αρνητικού PCR...

Σοβαρό ενδεχόμενο να επιτραπεί είσοδος στα γήπεδα με την ένδειξη αρνητικού PCR ή rapid test


Το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο για τροποποίηση του μέτρου που ισχύει σήμερα για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα.   

Όπως ανέφερε η Νάσια Ιωάννου στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» γίνονται σκέψεις ούτως ώστε να έχουν δικαίωμα εισόδου και με την ένδειξη αρνητικού PCR ή rapid test.

Ως γνωστό μέχρι σήμερα ισχύει το μέτρο για παρουσία όσων έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες και φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για αλλαγή του εν λόγω μέτρου.

Αυτό θα εξαρτηθεί και από την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών και αν δεν υπάρξει επιδείνωση, τότε ο Υπουργός Υγείας θα ετοιμάσει πρόταση για να τη θέσει ενώπιουν του Υπουργικού Συμβουλίου, για έγκριση στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Επιπλέον, στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» μίλησε και ο βοηθός γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Γιώργος Φαντάρος, αναφέροντας τη θέση της Ομοσπονδίας για το υφιστάμενο μέτρο.

Ο κ. Φαντάρος τόνισε ότι η ΚΟΠ ακολουθεί το διάταγμα του Υπουργείο Υγείας και πως επίσημα δεν έχει κάτι ακόμη ενώπιον της.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι γίνονται κάποιες επαφές από διάφορους παράγοντες και εφόσον τροποποιηθεί το διάταγμα τότε θα αλλάξει και ο τρόπος που θα παρευρίσκονται οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Τέλος, σχετικά με τις αντιδράσεις των ομάδων, ανέφερε ότι πάνω από όλα είναι η υγεία και ότι πρέπει να ακολουθούνται τα πρωτόκολλα, κάνοντας λόγο για «ευχής έργον» αν τελικά αλλάξει το μέτρο

 

Πηγή: alphanews