Home TOP NEWS Γήπεδα με σοβαρά στατικά προβλήματα

Γήπεδα με σοβαρά στατικά προβλήματα


Τρία προσφυγικά ποδοσφαιρικά γήπεδα παρουσιάζουν σήμερα σοβαρά στατικά προβλήματα. 

Η αρχή αδειοδότησης σταδίων, ανακοίνωσε ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων, ότι φέτος τρία γήπεδα, το γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας, το γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος και το γήπεδο του Εθνικού Αχνας, λειτουργούν με προσωρινή άδεια, αφού έγιναν κάποια έργα στήριξης, αλλά από την νέα ποδοσφαιρική χρονιά, τα τρία γήπεδα δεν πρόκειται να λάβουν άδεια, αφού αντιμετωπίζουν σοβαρά στατικά προβλήματα.

Το 2020 λήφθηκε η πολιτική απόφαση για επιδιόρθωση των προσφυγικών γηπέδων, με την προϋπόθεση να διεξαχθεί μελέτη για το ύψος της συνολικής δαπάνης, η οποία αναμένεται να στοιχίσει 150 χιλιάδες ευρώ. Εκτιμάται ότι για την επιδιόρθωση των σταδίων θα απαιτηθούν 12 εκ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος τόνισε ότι δεν πρέπει να προσφυγοποιηθούν για δεύτερη φορά τα σωματεία. Σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μελέτες, να αρχίσουν τα έργα και θα μπορούν να διεξάγονται οι αγώνες, με θεατές μόνο στα ασφαλή σημεία των γηπέδων.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου δήλωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα τα έργα στα τρία άδεια. Είναι η ώρα της πολιτείας προχωρήσει σε άμεση χρηματοδότηση των βελτιωτικών έργων.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμής ζήτησε ένα ολοκληρωμένο πλάνο διόρθωση των γηπέδων.