Home TOP NEWS Ξιούρουππας: “Ακόμη κι αν φύγει ο Παπασταύρου θα πρέπει να μείνει στην...

Ξιούρουππας: “Ακόμη κι αν φύγει ο Παπασταύρου θα πρέπει να μείνει στην ιστορία”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Πανίκος Ξιούρουππας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους.

Αναλυτικά:

Αρχικό σχόλιο: «Πρώτα να ευχηθούμε στον Κούσουλο όσο το δυνατόν να τελειώσει το πρόβλημα, να κάνει την επέμβαση και να πάνε όλα καλά, γιατί η περσινή του εικόνα λείπει πάρα πολύ από την Ομόνοια. Θεωρώ ότι όσον αφορά το θέμα πρόκρισης είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά η Ομόνοια είναι υποχρεωμένη να παλέψει κόντρα στη Βασιλεία για να έχει βαθμολογικό κέρδος κάτι που θα σημαίνει και οικονομικό όφελος. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει και στο ψυχολογικό κομμάτι, ενόψει και του παιχνιδιού με τον Εθνικό, όπου μπορεί να κερδίσει κάποιους βαθμούς που θα την ανεβάσουν ψυχολογικά και βαθμολογικά και γενικά είναι μια καλή ευκαιρία με διπλό στο Δασάκι να έρθει η ηρεμία γιατί είναι γεγονός πως αντιμετωπίζει κάποια θέματα».

Που οφείλονται τα προβλήματα: «Ο κόσμος μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος πίστευε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Δυστυχώς ο προγραμματισμός και πολλά άλλα πράγματα δεν έχουν βγει, στοίχισαν κάποιες επιλογές, κάποιες μη σωστές επιλογές, κάποιες θέσεις που έπρεπε να καλυφθούν. Φαίνεται ότι υπερεκτιμήσαμε το ροστερ για τη φετινή περίοδο και έγιναν κάποια λάθη. Όμως δεν θα πρέπει να πάρουμε κεφάλια, γιατί αρκετά που γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ισχύουν. Δεν μπορείς να μηδενίζεις και να ρίχνεις στάχτη σε όλα. Είναι αυτοί που έφεραν τις επιτυχείς πέρσι, σίγουρά έχουν ευθύνη αλλά μαζί με τον κόσμο, που θα πρέπει να κάνει αρκετή υπομονή, θα πρέπει να γίνει ένα καλό restart. Είναι κοντά ο Δεκέμβρης, που μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές αλλά νομίζω ότι η ομάδα θα ανέβει, θα μπει στην εξάδα και θα παλέψει την έξοδο της στην Ευρώπη. Όπως πέρσι τον Νοέμβριο, η ομάδα είχε κάποια αρνητικά αποτελέσματα και επανήλθε. Σίγουρα η εικόνα δεν είναι η ίδια, όμως προς Θεού να μην μηδενίζουμε και να μην παίρνουμε κεφάλια από τη μια μέρα στη άλλη».

Τι πρέπει να αλλάξει ο Μπεργκ: «Είμαι φανατικός του Μπεργκ, δεν είναι θέμα δηλαδή να κρίνω ή να κριτικάρω πως χειρίζεται την ομάδα. Θεωρώ ότι η φιλοσοφία του Μπεργκ έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα, είναι αυτή που βοήθησε αρκετούς παίκτες να ανεβάσουν το επίπεδο τους, όμως φαίνεται ότι οι αντίπαλοι μας έχουν διαβάσει, μας έχουν καταλάβει και θεωρώ πως πρέπει να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Αυτή τη στιγμή πολλοί παίκτες κλειδιά δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση σε θέμα απόδοσης και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Κάπου κάτι πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει να αλλάξει την τακτική του, το σύστημα. Εγώ το έλεγα από πέρσι ότι η ομάδα χρειαζόταν επιθετικές επιλογές, αφού ως μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό θα πρέπει να έχει το εύκολο γκολ. Έχει τις απουσίες της, το ντεφορμάρισμα των ποδοσφαιριστών και αυτό μας δίνει αυτό το αποτέλεσμα».

Αν επηρεάζουν οι συζητήσεις Παπασταύρου-Τζον το αγωνιστικό: «Δεν συμφωνώ καθόλου αφού αυτό δεν θα αλλάξει κάτι στην τακτική της ομάδας στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι παίκτες, οι προπονητές, το σταφ, έχουν ότι καλύτερο σε εγκαταστάσεις, πληρώνονται στην ώρα τους, υπάρχει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αθλητικό κέντρο αρά δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο αν θα είναι ο κύριος Παπασταύρου ή όχι».

Αν έχουν κάποια ενημέρωση οι παλαίμαχοι: «Έχουμε τακτική επικοινωνία και ενημέρωση από την εταιρεία και η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι βρίσκονται πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία και έχουν μείνει κάποιες λεπτομέρειες που θα συζητήσουν οι Παπασταύρου και Χριστοδούλου».

Για τη δημοσιογραφική του Παπασταύρου: «Αντιλαμβάνομαι ότι γίνονται ήδη συζητήσεις και ότι περιμένει ο ίδιος να καταλήξει στο τελικό πλάνο για να μπορεί να το ανακοινώσει. Σε περίπτωση όμως που φύγει θα πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες σε αυτό τον άνθρωπο, γιατί η παρουσία του στην ομάδα είναι ανεκτίμητη και θα πρέπει να μείνει στην ιστορία».

Aν θα ανακάμψει η Ομόνοια: «Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα, είναι ίσως το μεγαλύτερο σωματείο της Κύπρου έχει το μεγαλύτερο αριθμό σε κόσμο, ξέρει από δυσκολίες και γιατί έχει γίνει αναγνώριση των λαθών, είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις και θα ανακάμψει. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα αλλά σίγουρα θα είναι στην εξάδα και θα παλέψει για την έξοδο της στην Ευρώπη. Δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμη».

Σχόλιο για το πρωτάθλημα: «Βλέπουμε όλες τις μεγάλες να έχουν σκαμπανεβάσματα, με εξαίρεση την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. Υπάρχει όμως αρκετός δρόμος και δεν πρέπει να μηδενίζουμε».