Home TOP NEWS 44 φιλικά παιχνίδια που έγιναν στην Κύπρο, ύποπτα για στημένα

44 φιλικά παιχνίδια που έγιναν στην Κύπρο, ύποπτα για στημένα


Στη χώρα μας διεξήχθησαν οι περισσότεροι φιλικοί αγώνες που χαρακτηρίστηκαν ως ύποπτοι την προηγούμενη πενταετία, σύμφωνα με Ευρωπαϊκή έρευνα Erasmus.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το έργο «Erasmus+ Compating Match Fixing in Club Football Non -Competitive Matches», από τους 257 ύποπτους φιλικούς αγώνες που έγιναν μεταξύ 2016 και 2020, οι 44 έλαβαν χώρα στην Κύπρο.

Η εν λόγω έρευνα, θα παρουσιαστεί σήμερα (1/12) από την Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPRO) και σύμφωνα με τον Σπύρο Νεοφυτίδη, «η έρευνα εστιάζει στους στημένους αγώνες σε φιλικό ή μη επίσημο επίπεδο και έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τα αποτελέσματα άκρως ενδιαφέρον και αναμένονται με πολλή αγωνία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχετικό στιγμιότυπο από την έρευνα, παραθέτοντας και περισσότερες λεπτομέρειες. Στο στιγμιότυπο υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στα καλοκαιρινά και χειμερινά καμπ προετοιμασίας, με συμμετοχή πολλών ομάδων από το εξωτερικό.

Αναλυτικά τι έγραψε ο Σπύρος Νεοφυτίδης: «Η FIFPRO φιλοξενεί σημερα , 1η Δεκεμβρίου, την παρουσίαση της Ευρωπαικης ερευνας με θέμα την «Πρόληψη Στημένων Αγώνων» στο οποίο θα συζητηθεί πως μπορεί να καταπολεμηθεί η παράνομη χειραγώγηση των ποδοσφαιρικών αγώνων με συνεργασία παικτών, αρχών, κυβέρνησης, αστυνομίας και στοιχηματικών εταιρειών.

Ο συγγραφέας Steve Menary είναι ο επικεφαλής του έργου Erasmus+ Compating Match Fixing in Club Football Non -Competitive Matches που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται εδώ και τρία χρόνια. Η έρευνα εστιάζει στους στημένους αγώνες σε φιλικό ή μη επίσημο επίπεδο και έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Τα αποτελέσματα άκρως ενδιαφέρον και αναμένονται με πολλή αγωνία.

Ο Menary θα παρουσιάσει μια έκθεση 112 σελίδων που εξετάζει το πρόβλημα των στημένων αγώνων στα φιλικά και γράφτηκε με τη βοήθεια της EU Athletes και των Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών σε Μάλτα, Κύπρο και Ελλάδα».

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/sports/upoptoi-44-filikoi-agones-poy-eginan-stin-kypro