Home TOP NEWS Μιξ Ντίσκερουντ: Οκτώ ματς, 56! κλεψίματα

Μιξ Ντίσκερουντ: Οκτώ ματς, 56! κλεψίματα


Αν αποπειραθεί κανείς να αξιολογήσει τη μέχρι στιγμής παρουσία του Μιξ Ντίσκερουντ στην Ομόνοια, η εκτίμηση στην οποία θα καταλήξει θα είναι θετική. Αποδεικνύεται γα άλλη μια φορά ότι ο Χένινγκ Μπεργκ, όχι απλώς ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα -αλίμονο να μην ήξερε- αλλά ξέρει εν πολλοίς ότι ο παίκτης που θα έλθει θα ενταχθεί στην ομάδα.

Ο 31χρονος Αμερικανονορβηγός αν και είχε ένα τραυματισμό που τον εμπόδισε να ρολάρει με νορμάλ τρόπο στην ομάδα, έχει μέσα από τις οκτώ του παρουσίες στο πρωτάθλημα (602 λεπτά συμμετοχής) δείξει τη χρησιμότητα του στην προσπάθεια της ομάδας.

Εγκεφαλικός παίκτης, ξέρει να κινείται στο χώρο χωρίς να σπαταλά δυνάμεις, έχει ανάλαφρες κινήσεις και πολύ καλά σερβιρίσματα. Είναι αλήθεια όμως ότι δεν είναι γρήγορος (για να μη λέμε μόνο τα πλεονεκτήματα). Το μεγαλύτερο του προσόν, που το πιθανότερο είναι οι οπαδοί της Ομόνοιας που βλέπουν την ομάδα κάθε εβδομάδα να το έχουν εντοπίσει, είναι η ικανότητα του στο «κλέψιμο». Είναι μεγάλος κλέφτης. Κάνει εφτά «κλεψίματα» ανά παιχνίδι! Σε οκτώ ματς έχει «κλέψει» τη μπάλα από αντίπαλους 56 φορές. Για να το κάνουμε πιο σαφές. Έχει ανακτήσει τη μπάλα για την ομάδα από αντίπαλο 56 φορές μέχρι τώρα. Αναφερόμαστε πάντα σε ματς πρωταθλήματος.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός, για όσους το έχουν προσέξει, σχεδόν ποτέ δεν επιχειρεί κλέψιμο με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Ακριβώς γιατί έχει την ικανότητα να κάνει σωστές επιλογές.

Παρενθετικά αναφέρεται ότι αυτή η ικανότητα, (του να κάνει κανείς σωστές επιλογές), δεν έχει κατ΄ανάγκη σχέση με την ποιότητα του παίκτη. Έχουμε δει ποιοτικούς παίκτες να κάνουν αρκετές φορές απερίσκεπτες επιλογές και παίκτες λιγότερο καλούς να κάνουν κατά κανόνα σωστές επιλογές.

Παραθέτουμε μια παρόμοιας υφής επίδοση ποδοσφαιριστή στη συγκεκριμένη κατηγορία σε ένα άλλο θεσμό για παραλληλισμό. .Ο Βραζιλιάνος μέσος Φερνάντο που αγωνίζεται στη Σεβίλλη και παλιότερα στη Σίτυ είναι ο πρώτος κλέφτης στην προκριματική φάση του τρέχοντος Τσάμπιονς Λινγκ, έχων 51 κλεψίματα σε έξι αγώνες (8,5 ανά παιχνίδι).

Εννοείται ότι άλλο το επίπεδο και διαφορετικός ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου θεσμού σε σχέση με το κυπριακό πρωτάθλημα.

Πάντως όλα δείχνουν ότι ο Μιξ Ντίσκερουντ την Κυριακή στο ματς με τη Δόξα  όπου η Ομόνοια  θέλει μονο νίκη, θα αλλάξει παρτενέρ στον άξονα. Θα πλαισιωθεί από τον Φουάντ Μπασιρού, αφού ο Τζόρντι Γκόμεθ είναι παροπλισμένος.

Του Πέτρου Παπαγιώργη – 24sports.com.cy