Home TOP NEWS Το Μάμμαρι και ο Μιχαηλίδης… όταν ο «Ξιούρου» πλήγωνε την ΟΜΟΝΟΙΑ στο...

Το Μάμμαρι και ο Μιχαηλίδης… όταν ο «Ξιούρου» πλήγωνε την ΟΜΟΝΟΙΑ στο Μακάρειο


Ένα πολύ ωραίο θέμα ανέβηκε στο λογαριασμό στο Facebook Omonia Nicosia Collections.

Ήταν τη χρονιά 1998-99 όταν η ομάδα είχε απωλέσει το πρωτάθλημα καταγράφοντας μόλις μία ήττα. Είχαμε χάσει από την ΑΕΚ στο Μακάρειο με 1-0 και σκόρερ τότε ήταν… ένα δικό μας παιδί. Ο Πανίκκος Ξιούρουππας.

Ήταν το παιχνίδι που άφησε στη μνήμη μας δύο γεγονότα.

Η ανάρτηση:

Αυθεντικό εισιτήριο αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ Λαρνακας της αγωνιστικής περιόδου 1998-99.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ χάνωντας οδυνηρά το πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν (βλέπε πέναλτυ Ρ.Ράουφμαν), μπήκε αποφασισμένη στο νέο πρωτάθλημα με μοναδικό σκοπό να επιστρέψει στο θρόνο της.
Και όντως, πραγματοποιόντας μία εξαιρετική χρονιά, με 21 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, έχασε ξανά το πρωτάθλημα απο την Ανόρθωση, στη διαφορά τερμάτων αυτη τη φορά (αυτός ήταν ο κανονισμός που ίσχυε τότε), με συντελεστή 81-25 έναντι 95-28 της ομάδας της Αμμοχώστου.
Η μοναδική ήττα του τριφυλλιού, ήρθε την 7η αγωστική απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας με 0-1 στο Μακαρειο Στάδιο. Τον αγώνα αυτό, στιγμάτισαν δύο γεγονότα που έμειναν στην ιστορία.
Το πρώτο ήταν το περιβόητο ” Όι πάλε τούντο Μάμμαρι” που μονολογούσε για τον Βοηθό Διαιτητή, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης την ώρα που ακύρωνε με υπόδειξη οφ σάιτ, τέρμα της ομάδας μας και ενώ το σκορ ήταν ακόμα στο 0-0.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
Το δεύτερο γεγονός είχε να κάνει με τον σκόρερ του αγώνα που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Η μοίρα τα έφερε με τέτοιο τρόπο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που έμελλε να την “πληγώσει” ένα δικό της παιδί. Ο Πανίκος Ξιούρουππας στην πρώτη του φορά ως αντίπαλος (είχε αποχωρήσει μόλις το προηγούμενο καλοκαιρι) ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "Jeep"
Μάλιστα επειδή ο αγώνας είχε διεξαχθεί Σάββατο μία μέρα πριν από την πρώτη Κυριακή της κυνηγετικής περιόδου, οι αντίπαλοι είχαν κυκλοφορίσει τοτε ανέκδοτο με το οποίο ρωτούσαν ” Γιατί δεν θα πάει κυνήγι την Κυριακή ο Ξιούρουππας ; ” με τους ίδιους να απαντούν “Επειδή “έπαιξε τον λαό από το Σάββατο”.