Home TOP NEWS Αφιέρωμα: Ο Μαρίνος Τζιωνής έδειξε ότι με πίστη, δουλειά και υπομονή πετυχαίνεις...

Αφιέρωμα: Ο Μαρίνος Τζιωνής έδειξε ότι με πίστη, δουλειά και υπομονή πετυχαίνεις τον στόχο σου!


Ο Μαρίνος Τζιωνής είναι και επίσημα από χθες(ΕΔΩ) ποδοσφαιριστής της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι. Μιας από τις μεγαλύτερες και καλύτερες ομάδες του MLS. Για να καταφέρει όμως ο Μαρίνος να κάνει το μεγάλο άλμα πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ήταν 26.09.2017

,όταν η Ομόνοια ανακοίνωνε την συμφωνία με τον Μαρίνο Τζιωνή, ο οποίος από τις ακαδημίες των πρασίνων υπέγραφε για πρώτη φορά επαγγελματικό συμβόλαιο. Σε ηλικία 16 χρονών τότε, ο ταλαντούχος μέσος κέρδιζε επάξια ένα συμβόλαιο με την αγαπημένη του ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν από τα 12 του χρόνια. Ο Μαρίνος την προηγούμενη χρονιά ακολούθησε, για πρώτη φορά, την ομάδα στο στάδιο προετοιμασίας στις Πλάτρες, ενώ είχε πάρει γεύση και από τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη σελίδα των πρασίνων ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μία επιβράβευση για εμένα. Ωστόσο, ακόμη δεν έχω πετύχει κάτι. Με περιμένει σκληρή δουλειά, μεγάλες θυσίες και αδιάκοπη προσπάθεια. Ευχαριστώ τον κ. Πάμπο Χριστοδούλου, διότι είναι αυτός που με ξεχώρισε και μου έδωσε την ευκαιρία να ανέβω στην πρώτη ομάδα. Ευχαριστώ την ΟΜΟΝΟΙΑ, τόσο για το πρώτο μου συμβόλαιο, όσο και για το γεγονός ότι με δική της υποτροφία φοιτώ σε μία πολύ καλή ιδιωτική σχολή. Επίσης, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τους Υπεύθυνους της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και τους προπονητές που είχα μέχρι τώρα».

Όσον αφορά το δικό του μυστικό, το οποίο ακολουθούσε και τον απογείωσε τα επόμενα χρόνια, το οποίο τήρησε κατά γράμμα ήταν : «Για να μπορέσουν να διακριθούν, χρειάζεται και επιπλέον ατομική δουλειά και προσπάθεια, αλλά και μεγάλες θυσίες».

Τα στατιστικά του:

Όσον αφορά τους αριθμούς, ο Μαρίνος Τζιωνής στην πρώτη του σεζόν στους πράσινους, η οποία ήταν πριν την αλλαγή μοντέλου στην Ομόνοια, μέτρησε 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με την μια να είναι βασικός και στην άλλη αναπληρωματικός.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, το μοντέλο της ομάδας άλλαξε, με τους διοικούντες να δίνουν βάρος στις ακαδημίες από τις οποίες έχουν μεγάλες προσδοκίες. Ο Μαρίνος αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της Ομόνοιας και την σεζόν 2018-2019 αρχίζει να παίρνει περισσότερες εμπειρίες στην ομάδα.

Στην πρώτη γεμάτη σχεδόν σεζόν του ο Μαρίνος Καταγράφει 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα από τις οποίες οι 8 είναι ως βασικός και οι 3 σαν αλλαγή. Καταγράφει συνολικά 732 λεπτά και σκοράρει και 3 γκολ. Στο κύπελλο καταγράφει μόνο 1 συμμετοχή 14 λεπτών.

Στο επεισοδιακό πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020, το οποίο διακόπηκε λόγω του κορωνοϊού, ο Μαρίνος δεν καταγράφει τις συμμετοχές που θα ήθελε, καθώς μετράει μόνο 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και όλες είναι ως αναπληρωματικός. Όσον αφορά το κύπελλο εκεί έχει 3 συμμετοχές και 3 είναι ως βασικός, σκοράροντας μάλιστα 2 γκολ και μοιράζοντας 1 ασσίστ.

Στην αμέσως επόμενη χρονιά η Ομόνοια επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια και ο Μαρίνος θα έχει ηγετικό ρόλο στα πλάνα του Μπεργκ. Στα ευρωπαϊκά της Ομόνοιας σε Champions League και Conference League καταγράφει 9 συμμετοχές, από τις οποίος στις 8 είναι βασικός και την μια έρχεται για να βοηθήσει από τον πάγκο, με συνολικό απολογισμό 669 λεπτά.

Στο πρωτάθλημα ο Μαρίνος βγάζει «φωτιές» και στην πιο γεμάτη σεζόν της καριέρα του με 32 συμμετοχές(17 βασικός -13 αναπληρωματικός), 7 γκολ και 2 ασίστ, γίνεται από τους κορυφαίος της Ομόνοιας, στον δρόμο προς την κατάκτηση του 21ου πρωταθλήματος.

Θυμηθείτε το Αφιέρωμα του ΑΝΤ1 για την εξαιρετική χρονιά του Μαρίνου Τζιωνή μέσα στο 2020:

Αυτή ήταν η πορεία του Μαρίνου Τζιωνή στην Ομόνοια, ο οποίος σε μια εποχή, όπου ο κάθε Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν ήταν η «πρώτη» επιλογή για τις ομάδες του νησίου μας, απέδειξε ότι με πείσμα, θέληση, υπομονή και κυρίως σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου!

Aπό ant1.com.cy