Home TOP NEWS Σάκης Ανδρέου: “Πιστεύω στην ομάδα, στον προπονητή και στους παίκτες…”

Σάκης Ανδρέου: “Πιστεύω στην ομάδα, στον προπονητή και στους παίκτες…”

O παλαίμαχος διεθνής μπακ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Σάκης Ανδρέου παραχώρησε δηλώσεις στο  ένθετο «Super Sport», εκφράζοντας την πίστη του στον προπονητή και τους παίκτες, ότι μπορούν να επιστρέψουν στις νίκες και να ανατρέψουν το κλίμα.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η Ομόνοια έχει περιέλθει σε μια πολύ δύσκολη θέση, Σάκη Ανδρέου. Από τη δική σου εμπειρία και σκοπιά, πιστεύεις πως είναι στο χέρι της, ότι θα βρει τον τρόπο να συνέλθει έστω την υστάτη και να αποτρέψει τον κίνδυνο να πέσει στο β’ γκρουπ; «Όντως, βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι εύκολο επειδή δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την Ομόνοια και τα δικά της αποτελέσματα, η θέση που θα καταλάβει. Περιμένει και από τους άλλους, μια συγκυρία που θα τη βοηθήσει βαθμολογικά».

Προερχόμενη από μια απρόσμενη ήττα σοκ και με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί, εκτιμάς πως θα βρει την ηρεμία και την αποφασιστικότητα για να αντιδράσει, όπως περιμένει ο κόσμος της; «Δεν την έχει την ηρεμία, αυτό διαπιστώνω. Γενικότερα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, μέτριες αποδόσεις και καθόλου σταθερότητα. Έχασε βαθμούς από παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσει, σε αγώνες που δεν ήταν καλή πάλι έχασε βαθμούς, ενώ μετά από τις καλές της παρουσίες δεν έδινε συνέχεια. Όταν και η τύχη σου γυρνά την πλάτη, μαζί με όλα τα άλλα, τότε είναι δύσκολο να μην επηρεαστεί όλη η ομάδα».

Και το αξιοπρόσεκτο είναι πως μιλάμε για την περσινή πρωταθλήτρια. «Ναι. Αλλιώς περιμέναμε την ομάδα αυτή τη σεζόν. Στο ποδόσφαιρο βέβαια, υπάρχουν φορές που άλλα περιμένεις και άλλα έρχονται».

Τι πήγε στραβά και ένα τέτοιο ρόστερ, στο οποίο προωθήθηκαν αξιόλογοι νεαροί Κύπριοι και με λίγες αλλαγές, έδειξε τόσο διαφορετική εικόνα; «Κάπου χάθηκε η συνοχή, η συγκέντρωση. Χάσαμε επίσης τον στυλοβάτη της άμυνας και του κέντρου, τον Κούσουλο, ενώ η καλοκαιρινή ενίσχυση στην επίθεση δεν βοήθησε. Επίσης, μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα που είχαν έρθει από νωρίς, η ομάδα ήταν συνεχώς στην πρίζα, γεγονός που επηρέασε την ψυχολογία της».

Γιατί, εκτιμάς, επηρεάστηκε από τόσο νωρίς; «Από την αρχή της χρονιάς υπήρχε μια αναστάτωση για το γήπεδο, μετά ήταν οι συζητήσεις για ενδεχόμενη αλλαγή προέδρου, ακολούθως δέχθηκε απώλειες από συγκυρίες και ατυχία σε αγώνες που άξιζε να νικήσει, με αποτέλεσμα να συνεχίσει με μια ψυχολογία διαφορετική από την περσινή».

Πως περιμένεις την Ομόνοια να παρουσιαστεί στη συνέχεια; «Πιστεύω στην ομάδα. Στον προπονητή και στους παίκτες. Μπορούν να πάρουν νίκες και να ανατρέψουν αυτό το κλίμα. Αλλά επαναλαμβάνω: στο απρόβλεπτο φετινό πρωτάθλημα χρειάζεται και λίγη τύχη».

Μια εκτίμηση για τη δύσκολη αποστολή κόντρα στον Άρη; «Θα πω ότι και το πρώτο παιχνίδι ήταν δύσκολο όμως η Ομόνοια νίκησε με 3-0, παρά τα σκαμπανεβάσματα της και την καλή απόδοση του Άρη».

Πηγή:sport-fm.com.cy