Home TOP NEWS Θέμα στο Κάνσας η κλήση του Τζιωνή στην Εθνική

Θέμα στο Κάνσας η κλήση του Τζιωνή στην Εθνική


Ιδιαίτερη αναφορά στη κλήση του Τζιωνή στην Εθνική Κύπρου κάνει η ιστοσελίδα sportingkc.com.

Το ρεπορτάζ αναφέρει αναλυτικά:

Ο εξτρέμ της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, Μαρίνος Τζιωνής, επιλέχθηκε στην Εθνική ομάδα ανδρών Κύπρου για τα πλέι άουτ του UEFA Nations League με την Εσθονία. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου στο A. Le Coq Arena στο Ταλίν της Εσθονίας και ο καθοριστικός δεύτερος αγώνας θα γίνει στις 29 Μαρτίου στο AEK Arena στη Λάρνακα της Κύπρου.

Ο 20χρονος, ο οποίος έχει ήδη καταγράψει 13 συμμετοχές με την Κύπρο, θα ενταχθεί στην εθνική του ομάδα μετά τον αγώνα της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι εναντίον της Σικάγο Φάιρ FC στις 5 μ.μ. το Σάββατο.

Ο Τζιωνής εκπροσώπησε προηγουμένως την Κύπρο σε επίπεδο Νέων U-17 και U-19—συμμετέχοντας σε προκριματικούς αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17 το 2018 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 το 2019—πριν εισέλθει στην εθνική ομάδα των τον Σεπτέμβριο του 2020. Στους δύο μήνες που ακολούθησαν, κέρδισε πέντε φορές παρουσία στην εντεκάδα και έξι συνολικά συμμετοχές στο UEFA Nations League 2020-21, καθώς οι Κύπριοι τελείωσαν με ρεκόρ 1-4-1. Κατά τη διάρκεια του 2021, ο Τζιωνής ήταν στην εντεκάδα στις τέσσερις από τις έξι εμφανίσεις στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022.

Είναι ένας από τους τρεις παίκτες U22 που μπήκαν στην ομάδα. Μαζί με τους Ευρωπαίους Λόγκαν Ντένμπε και Ρόμπερτ Βολόντερ, ο Τζιωνής συμμετείχε και στους τρεις πρώτους αγώνες του συλλόγου αυτή τη σεζόν. Ήρθε από τον πάγκο στην ήττα από την Atlanta United FC και στη νίκη επί της Houston Dynamo FC πριν κάνει την πρώτη του παρουσία στην εντεκάδα στο MLS στην ήττα από τους Colorado Rapids το Σάββατο.

Ο Τζιωνής εντάχθηκε στην Σπόρτινγκ τον Ιανουάριο μετά από μια εξαιρετική περίοδο στον σύλλογο της Ομόνοιας Λευκωσίας, όπου σημείωσε 15 γκολ σε 88 εμφανίσεις από το 2018 μέχρι την αναχώρησή του για το Κάνσας Σίτι. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ομόνοια, κέρδισε έναν τίτλο πρωταθλήματος και συμμετείχε σε 18 αγώνες στις τρεις πιο διάσημες διοργανώσεις συλλόγων της Ευρώπης: το UEFA Champions League, το Europa League και το Europa Conference League.

Δείτε το ΕΔΩ.