Home TOP NEWS Τοποθέτηση ΣΥ.ΦΙ. Ομόνοιας Λευκωσίας για τη συνεδρία της Επιτροπή της Βουλής

Τοποθέτηση ΣΥ.ΦΙ. Ομόνοιας Λευκωσίας για τη συνεδρία της Επιτροπή της Βουλής

Η τοποθέτηση των Συνδέσμων Φιλάθλων της Ομόνοιας στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής σχετικά με την τροποποίηση του νομοσχέδιου για τη βία στα γήπεδα.


1. Διαφωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Νίκο Τορναρίτη, στο ότι το νομοσχέδιο εφαρμόζεται με επιτυχία, αλλά και τους λόγους της διαφωνίας μας.

2. Χαιρετίσαμε το γεγονός ότι επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της κάρτας φιλάθλους αλλά και του τρομονόμου το οποίο απασχολεί έντονα τόσο το φίλαθλο κόσμο όσο και γενικότερα την κοινωνία.

3. Ευχαριστήσαμε τον κ. Ευσταθίου ο οποίος έχει κατάθεση την δική του τροποποίηση στο νομοσχέδιο αλλά θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι τροπολογίες αυτές να επιλύσουν το πρόβλημα του Νομοσχεδίου , πόσο μάλλον που κάποιες τροποποιήσεις περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

4. Αναφέραμε ότι είμαστε κάθετα ενάντια στην γενικότερη φιλοσοφία του υφιστάμενου νομοσχεδίου το οποίο στήθηκε με ετσιθελικό τρόπο για να απομακρύνει μια πολύ μικρή μερίδα του φίλαθλου κόσμου από τα γήπεδα. Ένα νομοσχέδιο το οποίο στήθηκε σε ένα κατασταλτικό πνεύμα, στην ορολογίες της βίας και στην γενικότερη φιλοσοφία της πρόληψης, χωρίς όμως να γίνονται ξεκάθαρα στο πως θα το χειριστούν.

5. Τονίσαμε ότι οι αρμόδιες αρχές δεν κατάφεραν να βρουν τους τρόπους αν περιορίσουν τη βία και θεώρησαν ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τα αυστηρά μέτρα θα βελτιώσουν την κατάσταση.

6. Αναφέραμε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του κράτους να διαπαιδαγωγήσει των φίλαθλο κόσμο.

7. Τέλος, τονίσαμε στον Πρόεδρο της Επιτροπής ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία αυτή για αν συνεχίσουμε τη συζήτηση και να βρούμε συγκεκριμένες τροποποιήσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα και οι αδυναμίες του νομοσχεδίου.

Για όσους σιγοψιθυρίζουν ή αναγράφουν αναλήθειες μπορούν να ανατρέξουν στα πρακτικά της Επιτροπής της Βουλής για να ψάξουν την αλήθεια, εάν μπορούν και εάν τους το επιτρέπουν να αναφερθούν στην πραγματικότητα.

Fan Club Lakatamias
ΣΥ.ΦΙ. Λευκωσίας – Green Fanatics
Όμιλος Γυναικών
Larnaka Green Supporters
ΣΥ.ΦΙ. Σολιάς
ΣΥ.ΦΙ. Λάρνακας
ΣΥ.ΦΙ. Λεμεσού
ΣΥ.ΦΙ. Πάφου