Home TOP NEWS Κούλλης Ιακώβου: “Μικρό προβάδισμα η Ομόνοια – Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας...

Κούλλης Ιακώβου: “Μικρό προβάδισμα η Ομόνοια – Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας ο κόσμος”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Κούλλης Ιακώβου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιγνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους και αναφέρθηκε κυρίως στον αποψινό επαναληπτικό προημιτελικό με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ, ενώ μίλησε και για τον Νιλ Λένον εκφράζοντάς την άποψή του.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όντως είναι ένα σημαντικό και κομβικό παιχνίδι για την περαιτέρω πορεία στον θεσμό του κυπέλλου με στόχο την Ευρώπη. Περιμένω ένα παιχνίδι δυνατό και ανταγωνιστικό διότι κι οι δύο ομάδες θέλουν διάκριση μέσω του κυπέλλου. Θα είναι πολύ δύσκολο. Πιστεύω κι εγώ ότι επηρεάσει λίγο το γεγονός πως τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα δεν ήταν υψηλού επιπέδου. Όσο και να ήθελαν οι προπονητές… Για τις δύο ομάδες είναι το παιχνίδι της σεζόν. Τα παίζουν όλα για τον τίτλο και την Ευρώπη», είπε αρχικά.

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό και αν το 1-1 του πρώτου αγώνα με την ΑΕΛ δίδει προβάδισμα: «Σίγουρα προβλημάτισε η ήττα από τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα και ελπίζω να μην επηρεάσει τη ψυχολογία των παικτών. Επειδή είναι και το παιχνίδι της χρονιάς ας ελπίσουμε ότι δεν θα επηρεάσει τόσο η ήττα. Σίγουρα έχει ένα μικρό προβάδισμα η Ομόνοια λόγω τους εκτός έδρας γκολ στον πρώτο αγώνα. Επίσης είναι εντός έδρας και θα υπάρχει σημαντική βοήθεια από τον κόσμο που θα γεμίσει το ΓΣΠ. Δεν νομίζω η αντίπαλος να επηρεαστεί και τόσο επειδή όπως το είπαμε είναι και για αυτήν το πιο σημαντικό παιχνίδι στη σεζόν».

Για τον κόσμο: «Μετά από την απογοητευτική χρονιά της ομάδας, ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Οπόταν οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι πολύ-πολύ συγκεντρωμένοι επειδή ενδεχόμενη αποτυχία θα είναι πέραν από απογοητευτική και θα προκύψουν προβλήματα. Πιστεύω οι παίκτες αντιλαμβάνονται τη σημασία του αγώνα και θα ανταπεξέλθουν. Ο κόσμος θα είναι πολύ-πολύ εκδηλωτικός διότι κι αυτός γνωρίζει τη σημασία του αγώνα. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας ο κόσμος και σαν ένας επιπλέον παίκτης που θα βοηθήσει τους παίκτες».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται η Ομόνοια για να προκριθεί: «Πρέπει όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ακόμη και όσοι είναι στον πάγκο, να είναι συγκεντρωμένοι, να τα δώσουν όλα, οι παίκτες-κλειδιά κι οι υπόλοιποι να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους. Πιστεύω η ηρεμία και η δύναμη στο παιχνίδι θα παίξουν τον ρόλο τους, όπως και η συγκέντρωση και οι χειρισμοί του προπονητή».

Για τον Λένον: «Εντάξει, αν και είναι νωρίς να κρίνουμε, κάποια στοιχεία που είδα στο πρώτο του παιχνίδι με την ΑΕΛ στο κύπελλο. Προσπαθεί να βάλει τη δική του φιλοσοφία, οι παίκτες πιέζουν ψηλά και γίνεται σωστή μεταφορά της μπάλας από την άμυνα και παίζει με κάθετες μπαλιές και θα προσθέσει κι άλλα στοιχεία. Στοιχεία που δεν είχε πριν η ομάδα. Προσβλέπω ότι θα πάει καλά. Είναι νωρίς ακόμη. Είναι δύσκολο και χρειάζεται χρόνο ώστε οι παίκτες μετά από τρία χρόνια με τον Μπεργκ να μάθουν σε άλλο τρόπο παιχνιδιού».