Home TOP NEWS Γιώτης: «Σαν Κύπριοι, έχουμε ένα τεράστιο κόμπλεξ με τα παιδιά τα δικά...

Γιώτης: «Σαν Κύπριοι, έχουμε ένα τεράστιο κόμπλεξ με τα παιδιά τα δικά μας – Ελπίζω ο Λοΐζου να φύγει σύντομα από την Κύπρο»


Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μας Γιώτης Παναγιώτου, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό κυπέλλου: «Ζω στο εξωτερικό, όμως αφού αγωνιζόταν η Ομόνοια στον τελικό, δεν είχε περίπτωση να χάσω το παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισε η ομάδα μου το τρόπαιο. Οι διαφορές πλέον με τις θεωρητικά μικρές ομάδες έχει σμικρύνει. Σε έναν τελικό δεν μετρούν τα ονόματα, αλλά η συνέπεια στο τελείωμα των φάσων. Ακόμη και με 11 παίκτες να αγωνιζόταν η Ομόνοια, και πάλι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι».

Για τον Φαμπιάνο: «Ο τερματοφύλακας είναι το νούμερο ένα σε μια ομάδα. Ο Φαμπιάνο έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικός. Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει βαθμούς, προκρίσεις και τρόπαια στην Ομόνοια. Είναι πολύ σημαντικό να έχει μια ομάδα έναν τερματοφύλακα αυτής της εμβέλειας».

Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Σαν Κύπριοι, έχουμε ένα τεράστιο κόμπλεξ με τα παιδιά τα δικά μας. Εγώ είμαι μάνατζερ και προσωπικά θέλω να πωλούνται ποδοσφαιριστές, όμως πρέπει να προωθούνται και τα Κυπριόπουλα. Αυτό είναι θέμα των παραγόντων, ενώ και η Ομοσπονδία δεν έχει κάνει τίποτα για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Τα πρόστιμα δεν θα κάνουν τίποτα, εάν δεν επιβάλει η Ομοσπονδία να αγωνίζεται συγκεκριμένος αριθμός Κύπριων παικτών. Υπάρχει άφθονο ταλέντο στην Κύπρο. Το κακό σε εμάς είναι ότι για έναν 25χρονο λέμε ότι είναι ταλέντο. Στο εξωτερικό ένας σε αυτή την ηλικία είναι έμπειρος παίκτης. Ελπίζω κάποτε να βρεθούν άνθρωποι στην Ομοσπονδία να επενδύσουν στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Αυτό δεν θα γίνει άμεσα, θα γίνει σε βάθος χρόνου. Όλος παραδόξως το παράδειγμα είναι η Ομόνοια. Δείτε πόσους Κύπριους νεαρούς χρησιμοποιεί. Δεν είναι θέμα προπονητή, γιατί αυτός θα ακολουθήσει το πλάνο της διοίκησης».

Για τον Ραφαήλ Ραφαήλ που εκπροσωπεί: «Πρέπει να φύγει να πάει στο εξωτερικό για να μπορέσει να πάει παραπάνω, γιατί στη Β΄ κατηγορία δεν υπάρχουν προοπτικές. Αυτά τα παιδιά πρέπει να φεύγουν στο εξωτερικό γιατί έτσι θα ανεβεί και το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Όσοι έφυγαν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Κύπρο, πρόσφεραν πολλά στις ομάδες τους και την Εθνική. Και οι επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, ήταν με αρκετούς Κύπριους στο ρόστερ του».

Για τον Λοΐζου: «Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και ελπίζω να του δοθεί η ευκαιρία να φύγει σύντομα από την Κύπρο. Και η Ομόνοια να τον αφήσει να φύγει».