Home TOP NEWS Κάντηλος: «Άδικα πάει β’ κατηγορία ο Εθνικός… θα είναι δύσκολο παιχνίδι»

Κάντηλος: «Άδικα πάει β’ κατηγορία ο Εθνικός… θα είναι δύσκολο παιχνίδι»


Στον Super sport FM 104 στην εκπομπή «Δωδεκα στα σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα μίλησε ο παλαιμαχος ασος της ομάδας μας, Ανδρέας Καντηλος.

Για την Ομόνοια: «Ο Λένον αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών. Έδωσε μια διαφορετική προσέγγιση στους παίκτες, τους έχει εμπνεύσει. Ανάστησε την ομάδα ο Μπεργκ και τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε αυτά τα δυόμιση χρόνια, όμως συνήθιζε να παίζει πολύ συντηρητικά, κάτι που δεν μου άρεσε. Με τον Λένον βλέπω μια ομάδα επιθετική. Ήταν εκ φύσεως της επιθετική η Ομόνοια και ο Λένον έχει εμπνεύσει τους παίκτες να παίζουν επιθετικά. Η παρουσία των νεαρών Κύπριων που παίζουν και αποδίδουν είναι πολύ σημαντικό. Έχει δείξει η Ομόνοια πως έχει τέτοιους νεαρούς και να προωθήσει ακόμη περισσότερους στο μέλλον για να αναδειχθούν και να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ο υγιής ανταγωνισμός».

Για τον τελικό του κυπέλλου: «Για εμένα άδικα πάει δεύτερη κατηγορία ο Εθνικός. Το στοίχημα από τη στιγμή που σε χρίζουν φαβορί πρέπει να ξέρεις να το διαχειριστείς. Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Ο φίλος μου ο Κίκης είναι πολύ έξυπνος και δεν τον νοιάζει σε ποιο γήπεδο να αγωνιστεί η ομάδα του και μεταφέρει έτσι έξτρα πίεση στην Ομόνοια. Εγώ δεν φοβάμαι την ομάδα μου, παίζει καλό ποδόσφαιρο τελευταία και ελπίζω να πάρει το κύπελλο στις 25 Μαΐου».

Για τη χθεσινή νίκη του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ: «Τα πλεονεκτήματα που θα έχει ο Απόλλων αν πάρει το πρωτάθλημα είναι πολλά, όπως οι ομίλοι του Κόνφερενς Λιγκ κάτι που σημαίνει ότι τα κέρδη θα… πετάνε. Με τα υφιστάμενα δεδομένα, δύσκολα θα χάσει τον τίτλο ο Απόλλων. Χθες είδαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος όπως εξελίχθηκε. Ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που βρήκε σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ που έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται, και έτσι έφτασε στη νίκη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κρεμάσουμε τον Μιχαήλ, που στη θέλησή του να μην φύγει η μπάλα κόρνερ έκανε λάθος. Ήταν θέμα απειρίας του σε εκείνη τη στιγμή. Είναι ένας καλό τερματοφύλακας και είναι κρίμα να τον κρεμάσουμε για ένα λάθος. Έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να σταθεί κάτω από τα δοκάρια του ΑΠΟΕΛ. Ότι έγινε-έγινε, τελείωσε. Θέλω να πω και κάτι για τον Πίττα που μου αρέσει πολύ σαν παίκτης. Έχει πολύ καλά στοιχεία και είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο που αγωνίζεται στον Απόλλωνα και χθες έπαιξε 90λεπτο. Εκμεταλλεύτεται την κάθε ευκαιρία που θα βρει στο γήπεδο και αυτόι είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα».