Home TOP NEWS Ποντικός: «Αν έμπαινε εξάδα η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα μπορούσε για πρωτάθλημα»

Ποντικός: «Αν έμπαινε εξάδα η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα μπορούσε για πρωτάθλημα»


Στην Ομόνοια τα πάντα περιστρέφονται γύρω απ’ τον τελικό του κυπέλλου, καθώς οι «πράσινοι» με αντίπαλο τον Εθνικό έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν ένα τρόπαιο και να «σώσουν» ουσιαστικά τη χρονιά. Μπροστάρης στην όλη προσπάθεια ο Νιλ Λένον ο οποίος παιχνίδι με το παιχνίδι κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του κόσμου και όλων στο «Ηλίας Πούλλος». Στο πλαίσιο αυτό ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Γιαννάκης Ποντικός, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι».

Τα κυριότερα σημεία

Για το χθεσινό «τελικό» πρωταθλήματος: «Ήταν ωραίο παιχνίδι με τέρματα, ένταση, ήταν πολύ καλό. Έκανε σημαντικό βήμα ο Απόλλωνας. Ήταν δύσκολο να καταβάλει η μια ομάδα την άλλη και ο Απόλλωνας είχε μεγάλη πίεση. Θεωρώ πως μετά το χθεσινό παιχνίδι είναι πρωταθλητής. Ίσως την επόμενη αγωνιστική η Ανόρθωση να διεκδικεί τη δεύτερη θέση και για αυτό λέω ότι μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα απ’ την επόμενη αγωνιστική».

Τι έκανε σωστά ο Απόλλωνας: «Στις κακές του μέρες ιδιαίτερα στην αρχή του πρωταθλήματος πήρε σημαντικές νίκες».

Για το ΑΠΟΕΛ: «Το ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και κάνει συνεχώς πρωταθλητισμό. Απ’ τη στιγμή που του έδωσαν το δικαίωμα να είναι εκεί το εκμεταλλεύτηκε και έφθασε πολύ κοντά. Μεσοεπιθετικά το ΑΠΟΕΛ είναι η πιο πλήρης ομάδα. Αμυντικά έχει προβλήματα. Θεωρώ επίσης πως αν η Ομόνοια έμπαινε εξάδα έστω και από απόσταση θα μπορούσε να είναι πρωταθλήτρια τώρα. Όπως έγινε με το ΑΠΟΕΛ που ήταν μακριά έτσι θα γινόταν και με την Ομόνοια. Είναι η νοοτροπία».

Για την Ομόνοια: «Η Ομόνοια παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό που χρειαζόταν ήταν η αφύπνιση του κόσμου. Η δυναμική που της δίνει. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο τακτικό κομμάτι στην εποχή Λένον, αν και είναι λίγο πιο επιθετική πλέον. Πέρασε δίκαια στον τελικό και εύχομαι να το κατακτήσει».

Για το rotation: «Αυτό έκανε και ο Μπεργκ όταν η ομάδα έπαιζε στην Ευρώπη. Ήταν ρίσκο και τότε. Τώρα απ’ τη στιγμή που είναι στο δεύτερο γκρουπ είναι πιο εύκολο. Όλοι οι παίκτες δουλεύουν πολύ σωστά και είναι επαγγελματίες.

Για τους παίκτες και τον προπονητή της Ομόνοιας: «Έχει φορμαριστεί ο Λοΐζος και κάθε ομάδα που θέλει τίτλους χρειάζεται το αστέρι της. Ο Λοΐζος αυτή την στιγμή έχει φόρμα. Ο Παπουλής επίσης είναι πολύ καλός, ο Μιξ και Μπασιρού είναι πολύ πειθαρχημένοι. Ο προπονητής έχει δώσει ψυχολογία σε όλους, κέρδισε τους παίκτες του. Είναι κρίμα αυτή η ομάδα να μην είναι στην Ευρώπη τη νέα χρονιά».

Για το μέλλον του: «Έχω δυο προτάσεις από τη δεύτερη κατηγορία. Το σκέφτομαι. Η μια ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και κερδίσει την άνοδο της».

Από 24sports.com.cy