Home TOP NEWS Τα παραμύθι της κάρτας φιλάθλου γκρεμίστηκε!

Τα παραμύθι της κάρτας φιλάθλου γκρεμίστηκε!


Σιγά σιγά έρχονται όλοι στα λόγια μας. Το παραμύθι της κάρτας φιλάθλου έχει γκρεμιστεί. Οι οργανωμένοι ένας ένας επιστρέφουν στις εξέδρες και τα επιχειρήματα που προτάσσοντο μέχρι προσφάτως από τους πολέμιους της κάρτας, πάνε (θέμα χρόνου ήταν) στον κάλαθο των αχρήστων.

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο της ιστοσελίδας philenews.com: 

Τα εισιτήρια που διατέθηκαν στη λήξασα σεζόν, γκρέμισαν το παραμύθι που ονομάζεται Κάρτα Φιλάθλου. Τρακόσες ενενήντα χιλιάδες και κάτι ψιλά (390.458) εισιτήρια σε μία σεζόν με 12 ομάδες και λιγότερους αγώνες! Αν θυμηθούμε ότι η Κάρτα Φιλάθλου εφαρμόστηκε στις 28 Ιουλίου 2018, η σεζόν 2021-22 βοηθά τα μέγιστα για να ξεχαστεί η πολυσυζητημένη και πολυφορεμένη… Κάρτα Φιλάθλου. Το γεγονός ότι στις τελευταίες αγωνιστικές επανήλθαν στα γήπεδα οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως η ουσιαστική αιτία που βοήθησε (σημαντικά) στην αύξηση των εισιτηρίων.

Πάμε να θυμηθούμε λίγο την εικόνα της προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα προ της Κάρτας Φιλάθλου. Πάντα από τα επίσημα στοιχεία της ΚΟΠ, 411.454 εισιτήρια τη σεζόν 2014-15 (32 αγωνιστικές) 460.105 τη σεζόν 2015-16 (36 αγωνιστικές), 403.207 τη σεζόν 2016-17 (36 αγωνιστικές) και 414.651 τη σεζόν 2017-18 (36 αγωνιστικές). Πόση μεγάλη διαφορά υπάρχει δηλαδή, από τις 390.458 εισιτήρια της λήξασας περιόδου. Στην εποχή του κορωνοϊού, με περιοριστικά μέτρα και με ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα 75%.

Τη σεζόν της εφαρμογής της  Κάρτας Φιλάθλου κόπηκαν 259.722 εισιτήρια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να πουν ότι οι 150 χιλιάδες εισιτήρια που υπολείπονταν, οφείλονταν στην… κακιά και τρισάθλια Κάρτα Φιλάθλου. Αποδεικνύεται, όμως ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όπως είπε χθες κι ο Γιώργος Κούμας, ο Κύπριος αγαπάει την ομάδα του και κατ’ επέκταση το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο κόσμος επέστρεψε στα γήπεδα για να δει την ομάδα του να πρωταγωνιστεί. Παρά το γεγονός ότι η Ομόνοια, μία ομάδα με μεγάλο όγκο φιλάθλων δεν ήταν στην πρώτη εξάδα, οι οπαδοί των υπόλοιπων ομάδων «στριμώχθηκαν» διότι ο τίτλος κρίθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές. Κι επίσης μειώθηκε η μουρμούρα για τα διαιτητικά λάθη λόγω του VAR. Ο ανταγωνισμός και το VAR δεν επιτρέπουν πολλές «ματσαράγκες» τύπου «ημίχρονο διπλό – άσο τελικό», τα λεγόμενα προσυνεννοημένα.

Γι’ αυτό και ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα. Να δείχνει την Καρτούλα του και καλώς να ορίσει…