Home TOP NEWS Το στοίχημα του Λένον με τον Σάττον και το χαστούκι στον Ντέιβιντ...

Το στοίχημα του Λένον με τον Σάττον και το χαστούκι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ


Όσο πιο πίσω στο χρόνο πάει κάποιος, σε ότι αφορά στο Βρετανικό ποδόσφαιρο, μπορεί να βρει κάμποσα καφριλίκια από παίκτες και ομάδες. Υπήρχε μία διαφορετική «αγρειάδα» στο παρελθόν, στη χώρα που εφηύρε το άθλημα.

Μία τέτοια περίπτωση περιγράφει ο αρθρογράφος της ”Dailyrecord”, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Σέλτικ, Κρις Σάττον.

Μάλιστα στην ιστορία που περιγράφει εμπλέκεται άμεσα και ο Νιλ Λένον. Τον Αύγουστο του 2001 η Σέλτικ πήγαινε στο Ολντ Τράφορντ για φιλικό παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε έναν αγώνα στον οποίο ο Ράιαν Γκιγκς θα ήταν κεντρικό πρόσωπο αφού θα τιμάτο για την προσφορά του.

Λίγους μήνες προηγουμένως η Γιουνάιτεντ είχε πάει στο Σέλτικ Παρκ σε αγώνα προς τιμή του Τομ Μπόιντ και είχε κερδίσει με 2-0. Ένα παιχνίδι, όπως λέει ο Σάττον, που δεν θύμιζε φιλικό. Έτσι οι παίκτες της Σέλτικ πήγαιναν στο Μάντσεστερ με… άγριες διαθέσεις.

Στο λεωφορείο, ο Σάττον και ο Λένον έβαλαν στοίχημα για το ποιος θα καταφέρει να χαστουκίσει πρώτος τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στη συζήτηση μπήκαν ακολούθως σχεδόν όλοι οι παίκτες της Σέλτικ. Τελικά ήταν ο Σάττον αυτός που τα… κατάφερε και η πιο κάτω φωτογραφία ακόμα μνημονεύεται.

Πάντως ο Σάττον λέει πως είναι για αυτόν μία στιγμή για την οποία δεν αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος όμως όποτε την θυμάται γελάει.

Για την ιστορία η Σέλτικ είχε κερδίσει σε εκείνο το παιχνίδι με 4-3.