Home TOP NEWS H σημασία του φιλικού για την ΑΕΚ, τα αγωνιστικά της νέα και...

H σημασία του φιλικού για την ΑΕΚ, τα αγωνιστικά της νέα και η πιθανή εντεκάδα

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Ομόνοια (20:00) σε φιλικό τεστ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας με τον Ματίας Αλμέιδα να επιθυμεί να δει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στα όσα δούλεψε με τους «κιτρινόμαυρους» στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες η ΑΕΚ, η οποία αποθεώθηκε από τον κόσμο της στην προπόνηση ενόψει του σημερινού φιλικού τεστ με αντίπαλο την Ομόνοια στο ΓΣΠ (20:00/CosmoteSport1). Ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι για τους «κιτρινόμαυρους» που μπαίνουν σιγά σιγά στην τελική ευθεία για τις επίσημες υποχρεώσεις τους, κόντρα στην κυπριακή ομάδα, η οποία σε μια εβδομάδα αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Λεμεσού για το Σούπερ Καπ, ενώ λίγες μέρες αργότερα παίζει το πρώτο ματς με τη Γάνδη για τα play off του Europa League.


Ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε την εντολή για ανοικτή προπόνηση και οι οπαδοί της ΑΕΚ για ακόμα μια φορά έδειξαν την αγάπη τους για την Ένωση με συνθήματα και καπνογόνα. Κοντά της θα είναι και στην αποψινή φιλική αναμέτρηση στις εξέδρες του γηπέδου της Λευκωσίας, ενώ χθες στο ξενοδοχείο των «κιτρινόμαυρων» βρέθηκε αντιπροσωπεία των φίλων της ομάδας μιλώντας με τον Αλμέιδα και με τους παίκτες και παραδίδοντας στον Μπρούνο Άλβες μια τιμητική πλακέτα για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στόχος για την ΑΕΚ στη φιλική αναμέτρηση με την Ομόνοια είναι να παρουσιάσει μια συνέχεια και μια συνέπεια σε όσα έδειξε στις φιλικές αναμετρήσεις στην Ολλανδία παρουσιάζοντας εξέλιξη και πρόοδο πατώντας πάνω στη θετική εικόνα που άφησε στα φιλικά ματς στις Κάτω Χώρες. Ο Αλμέιδα επιθυμεί να δει βελτίωση στις βασικές αρχές του που δεν είναι άλλες από τη γρήγορη κυκλοφορία και το κάθετο παιχνίδι, την πίεση ψηλά, την άμεση ανάκτηση της μπάλας και τη λειτουργία των γραμμών αρμονικά είτε η ΑΕΚ βρίσκεται σε φάση άμυνας είτε σε φάση επίθεσης.

Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να επιλέξει ξανά σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα σε 3-1-4-2. Κάτι στο οποίο έχει εστιάσει κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Με τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, τους Τζαβέλλα, Σιμάνσκι και Μήτογλου στην άμυνα, τον Τσούμπερ στην αριστερή πλευρά και τον Ρότα στη δεξιά, τον Γιόνσον σε ρόλο «εξαριού», τους Πινέδα και Γκατσίνοβιτς μπροστά του στον άξονα και τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση.

Από gazzetta.gr