Home TOP NEWS Μίλησε στην Ισπανία ο Καταλά: «Ιστορική η ΟΜΟΝΟΙΑ, το μεγαλύτερο όνομα στη...

Μίλησε στην Ισπανία ο Καταλά: «Ιστορική η ΟΜΟΝΟΙΑ, το μεγαλύτερο όνομα στη Κύπρο»


Στην ισπανική ιστοσελίδα «noticiasdegipuzkoa» παραχώρησε δηλώσεις ο προπονητής του Απόλλωνα, Νταβίδ Καταλά επί ευκαιρίας της αυριανής (19:45) αναμέτρησης της Ομόνοιας κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Ισπανός τεχνικός ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού των πρασίνων, μίλησε για τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει, ενώ έκανε και αναφορά στους οπαδούς του τριφυλλιού. Τέλος έχρισε ως φαβορί για την νίκη την ισπανική ομάδα.

Αναλυτικά:

Για τον Απόλλωνα:

«Είμαι στην ομάδα ένα μήνα. Ο προηγούμενος προπονητής δεν είχε καλή σχέση με τους παίκτες. Με κάλεσαν και ήρθα».

Για την Ομόνοια:

«Η Ομόνοια είναι ιστορική ομάδα και το μεγαλύτερο όνομα στην Κύπρο. Είναι αλήθεια ότι ο Απόλλων και ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια τα πάνε καλύτερα, αλλά όπως δείχνει η ιστορία, είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς. Λένε ότι είναι η ομάδα του Λαού. Είναι μεγάλη ομάδα, με αρκετή πίεση για να κατακτήσει πράγματα και να ανταγωνιστεί στην Ευρώπη. Παρόλο που είναι ανταγωνιστική ομάδα, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις ισπανικές».

Για το αγωνιστικό προφίλ της Ομόνοιας:

«Είναι μια καλά αμυντικά δουλεμένη ομάδα. Συνήθως είναι πίσω και περιμένει τους αντιπάλους, χτυπώντας με αντεπιθέσεις. Παίζουν με πέντε στην άμυνα, και επιτίθενται σε δύο ζώνες. Περιμένουν, αφήνουν τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι και μόλις κλέψουν την μπάλα φεύγουν γρήγορα στην αντεπίθεση. Αυτό που πρέπει να φοβάται η Σοσιεδάδ είναι ότι η Ομόνοια παίζει σε… βάρος του αντιπάλου. Τον… προσκαλεί να παίξει, να νιώσει άνετα και εκμεταλλεύεται κάθε λάθος πάσα για να φύγει στην αντεπίθεση και να κάνει ζημιά. Έχουν γρήγορους παίκτες στην επίθεση και έχουν παίκτες που ανεβαίνουν ως δεύτερη ζώνη. Είναι σκληρή ομάδα. Δύσκολη να την αντιμετωπίσεις. “Κλειδώνεται” πίσω. Πάνε σε προσωπικές μονομαχίες, είναι δυνατοί, με φυσικές δυνάμεις, δεν είναι εύκολο να τους παίξεις».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζουν:

«Ο Μπρούνο, αν και είναι ασταθής στο ένας εναντίον ενός, είναι πολύ καλός στους κενούς χώρους. Στα αριστερά είναι ο Λέτσγιακς, που ανεβαίνει με αρκετή δύναμη. Η Ομόνοια δίνει περισσότερο έμφαση στο πρωτάθλημα».

Για τους οπαδούς της Ομόνοιας:

«Είναι ομάδα που παίρνει κόσμο. Είναι τρελοί, αρκετά ζεστοί, είναι περίπλοκό όμως. Τώρα είναι πολύ θυμωμένοι. Δεν τους νοιάζει αν δεν ταξιδέψουν, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι ομάδα που παίρνει περισσότερο κόσμο».

Για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο:

«Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο έχει εξελιχθεί τελευταία χρόνια. Φέρνουν αρκετούς ξένους και υπάρχουν επίσης πολλοί Ρώσοι επενδυτές που βοηθούν τις ομάδες τους να μεγαλώσουν. Το πρωτάθλημα γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, αν και απέχει ακόμα έτη φωτός από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Μπορώ να πω όμως ότι εξελίσσεται».

Για το φαβορί:

«Χωρίς αμφιβολία, η Σοσιεδάδ είναι το μεγάλο φαβορί. Αν κοντρολάρει την μπάλα και κινηθεί σωστά από πλευρά σε πλευρά, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, είναι ανταγωνιστικοί, είναι μαχητικοί. Αν τα καταφέρεις όμως να τους κινήσεις αποδιοργανώνονται».

Από: gipedo.politis.com.cy