Home TOP NEWS Συνέντευξη Μάρη: Η πορεία της Ομόνοιας, οι μετεγγραφές, ο Λένον και το...

Συνέντευξη Μάρη: Η πορεία της Ομόνοιας, οι μετεγγραφές, ο Λένον και το προαίσθημά

Η γνώμη του Δημήτρη Μάρη πάντα μετράει για τους Ομονοιάτες. Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» έχει συνδέσει το όνομά του με την Ομόνοια ως ποδοσφαιριστής και από τότε δηλώνει πιστός φίλαθλος των πρασίνων. Πάντα έχει τη δική του ξεχωριστή άποψη και μετά χαράς δέχθηκε το κάλεσμα για ανάλυση για τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του.


Θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για τον Νιλ Λένον και τους ποδοσφαιριστές, ενώ έκανε ειδική αναφορά για την παρουσία ξανά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σύστησε υπομονή στους φιλάθλους του «τριφυλλιού» ενώ τόνισε πως όλοι θα κριθούν τον Μάιο εάν και εφόσον καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, δεν δίστασε να τονίσει πως η Ομόνοια μπορεί να κυνηγήσει βαθμούς στους αγώνες με Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ΓΣΠ, καθώς οι δύο ομάδες θα δώσουν, όπως είπε, περισσότερη βαρύτητα στο πρωτάθλημά τους.

Πώς κρίνεις μέχρι στιγμής την πορεία της Ομόνοιας;

«Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και θεωρώ ότι οι αρμόδιοι έχουν την ευθύνη με βάση  το τελευταίο παιχνίδι να ξεκινήσει η αντεπίθεση. Υπάρχει μια αστάθεια στην απόδοση της ομάδας λόγω και των πολλών παιχνιδιών και ελπίζουμε ότι στην πορεία ο κ. Λένον να βρει τις λύσεις για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στους δύο θεσμούς».

Πώς κρίνεις τις μεταγραφές; Θα μπορούσε να ενισχυθεί περισσότερο η Ομόνοια;

«Αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης που έχει αρχίσει από τον Ιούνιο. Καμιά φορά γίνουμε γραφικός, αλλά θα το πω ξανά. Η πορεία της ομάδας θα κριθεί τον Μάιο. Το αν έπρεπε να έρθουν άλλοι παίκτες για να ενισχυθεί η ομάδα, υπάρχουν αρμόδιοι που είναι η δουλειά τους. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το σύστημα που ταιριάζει ο Λένον;

«Το τι σύστημα πρέπει να παίζει η ομάδα υπεύθυνος είναι ο Λένον και οι συνεργάτες του. Κανείς δεν μπορεί να είναι στα αποδυτήρια για να ξέρει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες, όλα τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε όλοι προπονητές και να στηρίξουμε την ομάδα όχι μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα».

Πώς βλέπεις την πορεία στον όμιλο του Europa League; Θεωρείς ότι υπάρχουν ελπίδες προκρίσεις στο Conference;

«Σίγουρα στον όμιλο υπάρχουν δύο μεγάλα φαβορί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, όμως κατά την άποψή μου παρά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι από τη Σέριφ μπορούμε να κυνηγήσουμε την τρίτη θέση και την πρόκρισή μας στα νοκ άουτ του Conference League. Θεωρώ ότι στο ΓΣΠ και με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να κερδίσουμε βαθμούς είτε από Γιουνάιτεντ είτε από Σοσιεδάδ. Οι ομάδες αυτές δίνουν βαρύτητα στο πρωτάθλημα παρά στην Ευρώπη».

Ποιο είναι το προαίσθημά σου; Αυτή η ομάδα μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή;

«Το φετινό πρωτάθλημα ίσως να είναι καλύτερο και από το περσινό. Έχουν μικρύνει οι αποστάσεις μεταξύ “μεγάλων” και “μικρών” ομάδων. Εάν στην πορεία η Ομόνοια αντέξει και τους δύο θεσμούς χωρίς τραυματισμούς λόγω κόπωσης πιστεύω ότι ναι μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει κόσμος και ομάδα να γίνει ένα. Μόνο έτσι θα ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα».

Απο ιστοσελίδα sport-fm.com.cy