Home TOP NEWS «Οι αριθμοί λένε την αλήθεια… υπομονή για να διορθωθούν τα πράγματα»

«Οι αριθμοί λένε την αλήθεια… υπομονή για να διορθωθούν τα πράγματα»


O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μας Πανίκος Ξιούρουππας παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την κακή εικόνα της ομάδας: «Είναι γεγονός ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Όντως η Ομόνοια μετά τον τελικό κυπέλλου και την είσοδο στους ομίλους η μετέπειτα πορεία της δεν είναι καλή. Η πορεία αυτή μας λυπεί ιδιαίτερα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και δεν είναι σημερινά. Είναι θέματα που είναι διαχρονικά που προσπαθούσε σιγά σιγά η διοίκηση να τα διορθώσει. Εκεί που παίρνανε σωστές αποφάσεις έρχονταν και τα θετικά αποτελέσματα. Δεν είμαι άνθρωπος που μηδενίζω τίποτα αλλά δεν θέλω να χρυσώνω και το χάπι. Χρειάζεται ηρεμία και υπομονή για να διορθωθούν τα πράγματα».

Για το νέο τεχνικό της ομάδας, Γιανίκ Φερέρα, τον Λένον και τον Μπεργκ: «Ήρθε ένας νέος προπονητής που είμαι σίγουρος θα ενημερωθεί τι εστί Ομόνοια εντός και εκτός γηπέδου. Θα τοποθετηθώ σε κάτι που είναι προσωπική μου άποψη αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ασπάζεται ο οποιοσδήποτε. Ήμουν πολύ έντονος υποστηρικτής του Μπεργκ ο οποιος έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ομάδας, αλλά ότι είχε να  δώσει το έδωσε. Είναι προπονητής σε άλλη ομάδα και ελπίζω να κάνει καλή πορεία. Η περίπτωση του Λένον ήταν ιδιαίτερη. Έγραψε και αυτός το όνομα του με χρυσά γράμματα. Είχε κάποια πράγματα που είναι εκτός συζήτησης. Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει Μπεργκ ούτε Λένον. Για εμένα υπάρχει Φερέρα».

Για τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου: «Ο κόσμος δικαιολογείται να είναι πικραμένος, θέλει μια Ομόνοια να πανηγυρίζει και να παίρνει τίτλους. Στην ζωή όμως δεν είναι όλα όπως τα προγραμματίζουμε, υπάρχουν εκπλήξεις όπως και στο ποδόσφαιρο».

Για την κριτική που δέχεται ο νέος προπονητής: «Νομίζω ότι είναι άδικο να κριτικάρουμε ένα νέο άνθρωπο που πρώτη ημερά ήρθε στη Κύπρο. Έχει αναλάβει το μεγαλύτερο σωματείο της Κύπρου. Το 50% της Κύπρου είναι Ομόνοια. Είμαστε δίπλα από τον προπονητή. Ότι μας ζητήσει θα έχει την βοήθεια μας. Υπάρχει κάλο υλικό στην ομάδα. Πρέπει να γίνει μια αναδιοργάνωση και στα αποδυτήρια και στο γενικότερο κλίμα. Είμαστε πολύ γρηγορά στο πρωτάθλημα. Εάν καταφέρει ο προπονητής να φέρει μαζί του τους παίκτες θα αλλάξει άρδην. Να μην ξεχνάμε ότι με τους ίδιους παίκτες η Ομόνοια προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα λιγκ. Πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ψυχολογίας ο νέος προπονητής. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στο Ηλίας Πούλλος αλλά και ο κόσμος θα στηρίξουν τον νέο προπονητή».

Για τα προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα στο σκοράρισμα: «Δεν είναι δύσκολο κάποιος να αναλύσει ότι η Ομόνοια δεν σκοράρει. Δεχόμαστε εύκολα γκολ και δεν σημαίνει ότι φταίει η άμυνα η κάποιος ατομικά. Όπως ξέρουμε στο ποδόσφαιρο η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Υπάρχουν πολλά θέματα. Αυτά είναι τεχνικά θέματα που είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας του ποδοσφαίρου για να καταλάβεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξει».

Για την ευθύνη των παικτών: «Εννοείται ότι και οι ποδοσφαιριστές έχουν τις ευθύνες τους αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτοί οι παίκτες είναι αυτοί που μας έβαλαν στους ομίλους και έκαναν το Ματσενετερ και την Ευρώπη να παραμιλά. Χρειάζεται μια σταθερότητα».

Για το ότι η Ομόνοια έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα: «Αυτό δεν λέει τίποτα. Βρισκόμαστε ακόμη στην όγδοη αγωνιστική. Είμαι 100% σίγουρος ότι η Ομόνοια θα είναι εκεί. Δεν ξέρω αν θα πάρει το πρωτάθλημα αλλά είμαι βέβαιος ότι θα το διεκδικήσει».

Για το ποιοι έχουν ευθύνη: «Όλοι όσοι εργάζονται στην Ομόνοια έχουν ευθύνη. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Όπως και στις επιτυχίες που χαιρόμαστε και δεχόμαστε τα εύσημα έτσι και στις δύσκολες μέρες δεχόμαστε κριτική. Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλει ο κόσμος της Ομόνοιας και δέχονται την κριτική επειδή αυτοί είναι που παίρνουν τις αποφάσεις. Είναι σημαντικό όμως να υπάρχει ηρεμία για να γίνει η αντεπίθεση που λέμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Πηγή: 24sports.com.cy