Home TOP NEWS «Δεν μου αρέσει η ομάδα… ξεκάθαρο λάθος στον προγραμματισμό»

«Δεν μου αρέσει η ομάδα… ξεκάθαρο λάθος στον προγραμματισμό»


Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο Κύπριος προπονητής και παλαίμαχος Γιαννάκης Ποντικός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πορεία της Ομόνοιας: «Προσωπικά αυτή η Ομόνοια δεν μου αρέσει, έχει αρκετά θέματα στη στελέχωση της. Ιδιαίτερα έχει θέματα στην άμυνα, οι κεντρικοί αμυντικοί είναι αργοί. Η Ομόνοια έχει πρόβλημα στο τρανζίσιον από επίθεση σε άμυνα. Επίσης δεν έχει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται στην επίθεση αλλά εγώ εστιάζω περισσότερο στο αμυντικό το θέμα. Δέχεται πολλά ρήγματα ιδιαίτερα όταν χάνεται η μπάλα στην επίθεση και έχει φανεί σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου. Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από τα στόπερ της Ομόνοιας, ούτε από τον Λανγκ, ούτε από τον Γιούστε, ούτε από τον Μίλετιτς. Όταν έχεις αργά στόπερ δεν μπορείς να παίζεις ανοιχτό παιχνίδι. Θεωρώ ότι η μεσαία γραμμή της Ομόνοιας ανασταλτικά, είναι καλύτερα στελεχωμένη γραμμή από όλες τις ομάδες».

Για τη χρησιμοποίηση του Χάμπου στα άκρα κόντρα στον Άρη: «Έβαλε τον Χαραλάμπους σε πλάγια θέση και εξέθεσε τον ίδιο και την ομάδα του. Ο Χάμπος και ο Μπέζους δεν είναι γρήγοροι παίκτες που θα μπορέσουν να δώσουν βοήθεια στα μπακ. Δεν γίνεται να έχω τον Λοΐζου στον πάγκο και να κάνω αλχημείες στα πλάγια».

Για τον Φερέρα: «Δεν κρίνω τον προπονητή για τα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια γιατί ο άνθρωπος δεν πρόλαβε καν να βάλει το στίγμα του στην ομάδα. Η ομάδα του Φερέρα θα φανεί σε δυο μήνες. Μίλησε πάρα πολύ όταν ήρθε και αυτό με έκανε να έχω επιφυλάξεις».

Για το που μπορεί να φτάσει φέτος η Ομόνοια: «Το καλύτερο που μπορεί να κερδίσει είναι να πλασαριστεί στην εξάδα, να διεκδικήσει Ευρώπη και να κυνηγήσει το κύπελλο. Η Ομόνοια δεν με πείθει ότι μπορεί να πάει για πρωτάθλημα».

Για τον προγραμματισμό: «Η Ομόνοια έκανε καλές μεταγραφές; Πήρε καλούς παίκτες; Έγινε ξεκάθαρο λάθος στον προγραμματισμό. Δεν πέτυχε η ομάδα ούτε στο 70% που προσδοκούσε. Εκεί είναι το πρόβλημα».

Για το γεγονός ότι ο Λένον είχε το γενικό πρόσταγμα στον προγραμματισμό του καλοκαιριού: «Έσασε μας καλά ο κουμπάρος ο Λένον (γέλιο)».

Για τον επιθετικό επιπέδου που χρειαζόταν η Ομόνοια: «Από τον καιρό του Λάρκου είχε εντοπιστεί το πρόβλημα και ότι η Ομόνοια χρειαζόταν επιθετικό. Έφεραν πέντε και δεν πέτυχαν ούτε ένα, δίνοντας μάλιστα λεφτά. Σημαίνει ότι ήταν ανικανότητα, και του Λάρκου και του φίλου μου Ταραπουλούζη, δεν φοβάμαι να τα λέω και μπορώ να το πω και μπροστά τους».

Πηγή: 24sports.com.cy