Home TOP NEWS Ο απολογισμός της χρήσης του VAR για την 9η και 10η αγωνιστική...

Ο απολογισμός της χρήσης του VAR για την 9η και 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 9η και στη 10η αγωνιστική της A’  φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 94 συνολικά φάσεις.


Οι 17 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 39 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι, οι 37 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος και η μια ήταν φάση λανθασμένης ταυτοποίησης.

Από τις 94  φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 9 και σε 6 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

H χρήση του On Field Review, αφορούσαν, οι πέντε σε περιπτώσεις πέναλτι ( οι τέσσερις ήταν για χέρια και η μια για φάουλ) ενώ η μια περίπτωση αφορούσε offside που είχε προηγηθεί της παράβασης για πέναλτι.

Σε όλες τις περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review, οι διαιτητές ακολούθησαν την υπόδειξη του VAR.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 130 δευτερόλεπτα.

Οι τρεις φάσεις στις οποίες έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν, η μια για κατακύρωση τέρματος αφού δεν υπήρχε offside, η μια για λανθασμένη ταυτοποίηση (κίτρινη κάρτα σε λανθασμένο ποδοσφαιριστή) και η μια για ακύρωση πέναλτι αφού η παράβαση ήταν εκτός περιοχής.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 80 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε λανθασμένη παρέμβαση ή μη παρέμβαση του VAR ή οποιαδήποτε απόφαση του VAR ή των διαιτητών εκτός πρωτοκόλλου.

Από τους 14 αγώνες, στους 10 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 4 αγώνες ήταν ξένοι.