Home TOP NEWS Πατίκκης: «Κρίσιμο παιχνίδι… πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Πατίκκης: «Κρίσιμο παιχνίδι… πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»


Ο Νίκος Πατίκκης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 με αφορμή το σπουδαίο ντέρμπι στο ΓΣΠ την Κυριακή.

Με αφορμή πως διεξάγεται παράλληλα και το Μουντιάλ 2022 είπε: «Εμάς περισσότερο μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημά μας και το ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια. Είναι πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Είναι στο +8 ο ΑΠΟΕΛ και για εμάς είναι σημαντικότερο να κερδίσουμε. Αν χάσει ο ΑΠΟΕΛ δεν θα… χάσει τα πάντα, αλλά αν ηττηθεί η Ομόνοια θα μείνει πολύ πίσω. Η Ομόνοια θα προσπαθήσει να μειώσει όσο πιο πολύ τη διαφορά για να διεκδικήσει την εξάδα και από εκεί αν έχει τα κότσια για πιο ψηλά θα δείξει. Η Ομόνοια πάντα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και σκοπούς. Πρέπει να καλύψει το έδαφος που έχασε επειδή αγωνιζόταν και στην Ευρώπη. Να μην περιμένει από τις άλλες ομάδες να “δερτούν” μεταξύ τους. Πρέπει να τα κερδίζει όλα…»

«Αυτός που παίρνει τη νίκη σε αυτά τα παιχνίδια, τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τρεις πόντοι. Σαν έξι είναι οι βαθμοί…», πρόσθεσε και συνέχισε για το πως αντιμετωπίζουν οι παίκτες τέτοια ντέρμπι:

«Εμείς παλιά σε έτσι παιχνίδια δεν περιμέναμε τις τελευταίες 1-2 μέρες για να κάνουμε τη ζωή που πρέπει, να φάμε και να κοιμηθούμε καλά για να είμαστε καλά στον αγώνα. Το κάναμε από δύο βδομάδες προηγουμένως. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν. Άλλαξε κι ο ποδοσφαιρικός χάρτης. Δεν μπορώ να σκεφτώ για έναν παίκτη που ήρθε για τα λεφτά, ότι θα σκέφτεται κι αυτός όπως το κάναμε εμείς παλιά».

Για τα σημαντικότερα στοιχεία για τη νίκη: «Ο πρώτος παράγοντας είναι να το θέλεις περισσότερο να κερδίσεις και να φανείς τυχερότερος. Καμιά φορά μπορεί να είσαι καλύτερος και να μην τα καταφέρεις να κερδίσεις. Αυτός που θα είναι πιο συγκεντρωμένος και κάνει τα λιγότερα λάθη, θα έχει πλεονέκτημα. Είναι οι πιο βασικοί παράγοντες η ικανότητα και η τύχη».

Για την αλλαγή προπονητή: «Με τη φυγή του κ. Λένον και τον ερχομό του Φερέρα, η ομάδα έδειξε να αλλάζει πρόσωπο, τακτική, σύστημα και βλέπεις την ομάδα να τρέχει συνέχεια και να διεκδικεί τη νίκη ως το τέλος. Ελπίζω θα συνεχίζει να βελτιώνεται και να πλησιάσουμε στον στόχο μας».