Home TOP NEWS Άθως Χρυσάνθου: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ και να κατακτήσει το κύπελλο δεν θα λυθούν...

Άθως Χρυσάνθου: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ και να κατακτήσει το κύπελλο δεν θα λυθούν τα προβλήματα”

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0  και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο παλαίμαχος άσος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Άθως Χρυσάνθου.


Αναλυτικά όσα είπε: 

Για το αυριανό αιώνιο ντέρμπι αλλά και τον επαναληπτικό κυπέλλου: «Πέραν από το γόητρο που έχουν πάντα τα αιώνια ντέρμπι, οι δύο ομάδες θέλουν νίκη για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους. Αυτός που το θέλει περισσότερο θα το κερδίσει. Το ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα και η Ομόνοια για την εξάδα αλλά και για να ανεβάσει ψυχολογία όσον αφορά τον επαναληπτικό στο κύπελλο με τον ΑΠΟΕΛ».

Για την παρουσία της ομάδας στον πρώτο αγώνα κυπέλλου και τα γκολ που δέχθηκε από στατικές φάσεις: «Στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου η Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλή. Στην συνέχεια όμως έχασε τον αγώνα από ατομικά λάθη όταν δέχθηκε γκολ από στατικές φάσεις. Σε αυτές τις στατικές φάσεις παίζει ρόλο η θέληση και η συγκέντρωση από τους παίκτες».

Για το τι φταίει στην κακή εικόνα της Ομόνοιας και τι χρειάζεται για να αλλάξει η κατάσταση: «Δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω τι πήγε λάθος αλλά είναι πολλά πράγματα. Η Ομόνοια δεν έχει την ποιότητα που θα έπρεπε στο ρόστερ, δεν έχει την απαραίτητη φρεσκάδα ενώ και παίκτες κλειδιά κάνουν πολλά λάθη. Σε παλαιότερες δηλώσεις μου είπα ότι και πέντε ποιοτικούς παίκτες να φέρει η Ομόνοια δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Χρειάζεται να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και σε άλλες καταστάσεις».

Για την περίπτωση κατάκτησης του κυπέλλου αλλά και το αν θα είναι επιτυχημένη η σεζόν: «Ακόμα και να κατακτήσει το κύπελλο η Ομόνοια δεν θα λυθούν τα προβλήματα. Αν δεν πάρει το κύπελλο και μπει μόνο εξάδα τότε για μένα θα είναι αποτυχημένη η σεζόν».

Για την απώλεια του Σωφρόνη από τον πάγκο στον αυριανό αγώνα: «Ο Σωφρόνης είναι μεγάλη απώλεια από τον πάγκο. Ζει έντονα κάθε παιχνίδι και αυτό επηρεάζει».

Για την επιστροφή Κακουλλή: «Σημαντικό το ότι επιστρέφει ο Κακουλλής ο οποίος θα χρειαστεί λίγο χρόνο».

Για το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ είναι πολύ καλό στις στατικές φάσεις: «Το ΑΠΟΕΛ από την αρχή της σεζόν είναι πολύ καλό στις στατικές φάσεις. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι στο παιχνίδι με την Πάφο».

Για την απογοήτευση του κόσμου αλλά και τις πολλές ανακοινώσεις που γίνονται για να έρθει στο γήπεδο: «Είναι λυπηρό που ο κόσμος είναι μακριά από την ομάδα και αυτό το καταλαβαίνω. Ο κόσμος απογοητεύτηκε γιατί ναι μεν στήριζε την ομάδα αλλά δεν έβλεπε την βελτίωση που χρειαζόταν. Χρειάζεται να είμαστε όμως δίπλα στην ομάδα αλλά να κάνουμε και καλοπροαίρετη κριτική έτσι ώστε οι άνθρωποι της ομάδας να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για την σωστή στελέχωση της ομάδας».

Για την διαιτησία: «Είναι τεράστιο κεφάλαιο το θέμα διαιτησίας και όπου και να το αγγίξεις καίει. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και κάποιες αποφάσεις που παίρνονται δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Το πρόβλημα αυτό με την διαιτησία υπάρχει για δεκαετίες. Ακόμα και με το ΒΑΡ προσωπική άποψη είναι ότι δούλεψε σωστά μόνο για ένα χρόνο και πλέον αυτό δεν γίνεται».