Home TOP NEWS “Γυαλί που ραγίζει εν κολλιέται”

“Γυαλί που ραγίζει εν κολλιέται”

Όπως έχουμε προαναγγείλει από χθες βράδυ, η μέρα σήμερα ανήκει σε εσάς. Σήμερα έχετε το βήμα να εκφράσετε ανοικτά την άποψη σας. Έχουμε ήδη λάβει πάρα πολλά emails με απόψεις οι οποίες θα κατακλύσουν το OmonoiaNews. Χωρίς καμία λογοκρισία, ελεύθερα και δημοκρατικά!


(Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected])

Άποψη του φιλάθλου Α.Ι.

Οι αμέτρητοι λάθος χειρισμοί,οι ετσιθελισμοί και τα γεγονότα που μας οδήγησαν μέχρι τα τωρινά δεδομένα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους και θα μπώ στην διαδικασία ανάλυσης τους αφού έχουν αναλυθεί και σε προηγούμενα άρθρα και δεν είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου.

Τον Μάη του 2018 έγινε η συμφωνία με τον κύριο Σταύρο Παπασταύρου για την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μας,μια συμφωνία που κακώς μας παρουσιάστηκε ως ζωής ή θανάτου και έπεσαν άρον – άρον οι υπογραφές χωρίς να σκεφτούμε τι μπορεί να επιφέρει στο μέλλον η παράδοση του 100% του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας μας σε έναν ανορθωσιάτη στυγνό επιχειρηματία.

Φτάσαμε τώρα σχεδόν 5 χρόνια μετά και ο άνθρωπος αυτός ζήτα νέους ανανεωμένους και γελείους κατ’ εμένα όρους για παράδοση της ιδιοκτησίας του ποδοσφαιρικού τμήματος στο πρόσωπο του για 50 ΧΡΟΝΙΑ που την δεδομένη στιγμή φαντάζει για ΠΑΝΤΑ.

Και έρχομαι και απορώ πως γίνεται μετά τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη μερίδα του κόσμου μας να λέει “Κάτσετε κάτω έβρεταιτα για την υπογραφή της συμφωνίας για να προχωρήσουμεν” αντι να απαιτούμε όλοι μας την άμεση απομάκρυνση του που το οικοδόμημα της ομάδας μας.

Πως γίνεται να θέλεται να δώκετε την ΟΜΟΝΟΙΑ μας για ΠΑΝΤΑ σε ένα άνθρωπο που μας έδειξε πολλές φορές το αληθινό του πρόσωπο,το οτι είναι δηλαδή ένας ψυχρός επιχειρηματίας που δεν του καίγεται καρφί για τον τεράστιο ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ και οτι βλέπει τους χιλιάδες ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ σαν απλό πελατολόγιο της εταιρείας του,πράγμα το οποίο φάνηκε πολλές φορές μέσα απο τις πράξεις και τις ενέργειες του.

Ένας άνθρωπος που ενώ αθέτησε την συμφωνία του 18 ήδη σε πολλά σημεία έρχεται να ζητήσει ανανεωμένους όροους και πιο ευνοϊκούς προς εκείνον μέσα απο στυγνούς εκβιασμούς,ετσιθελισμούς και ασκόντας πίεση μέσα από καταστάσεις που μας οδήγησαν σ’ αυτο το σημείο. Και ποιός μας εγγυάται δηλαδή ότι αν του δώσουμε αυτό το νέο αναθεωρημένο συμβόλαιο εν θα έρτει μετά που 2, 3, 5, 10 χρόνια να ζητήσει άλλο με ακόμα καλύτερους όρους για αυτον. Το οτι οι καρεκλοκένταυροι του Σωματείου (που μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι) δεν του έδωσαν αυτά που ζητά μέχρι στιγμής είναι που τα λιγά σωστά πράγματα που έκαναν τα τελευταία χρονιά,έχοντας κάνει και αυτοί αμέτρητα λάθη που συνέλαβαν και αυτά να φτάσουμε δαμέ αλλά η άρνηση τους στους εκβιασμούς του Παπασταύρου εν που τα λίγα σωστά.

“Γυαλί που ραγίζει εν κολλιέται” και στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ- Παπασταύρου όχι απλά ράγισε αλλά έγινεν θρύψαλα το γυαλί. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά που τον Παπασταύρου και που τον οποιονδήποτε. Σαν το μεγαλύτετο Brand Name στην Κύπρο επενδυτές θα βρεθούν πολλοί και ίσως βρεθεί και μια πολύ πιο συμφέρουσα λύση με μια πιο εκσυγχρονισμένη μορφή εταιρείας με πλειοψηφία στον ΑΣΟΛ για παράδειγμα με διοικητικό μοντέλο όπως αυτά της Γερμανικής Bunbdesliga που ισχύει ο κανονισμός του 50+1(Ο κανονισμός αναγκάζει τις ομάδες να αφήνουν το 50%+1 των μετοχών τους στα χέρια των μελών του κλαμπ, έτσι ώστε κανένας φιλόδοξος επενδυτής να μην μπορεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μιας ομάδας για να αποφευχθούν φαινόμενα τύπου Μάλαγα ή Ανζί, όπου κάποιος έκανε δική του μία ομάδα για να κάνει το… κομμάτι του και όταν «εξέπνεε» αυτή του η επιθυμία, άφηνε τον σύλλογο να βουλιάζει στα χρέη, χωρίς να καλύπτει τις υποχρεώσεις που είχε δημιουργήσει ή απλά έκλεινε την… κάνουλα ρίχνοντας πολλά επίπεδα την ομάδα και μετά την πουλούσε για να την ξεφορτωθεί-Σαν αυτα που κινδυνεύει να πάθει η ΟΜΟΝΟΙΑ την δεδομένη στιγμή δηλαδή).Σίγουρα πάντως επενδυτές θα βρεθούν πολλοί και σίγουρα κάποιος απο αυτούς θα πονεί έστω και λίγο του την ΙΔΕΑ που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ και θα δείχνει έστω και λίγο σεβασμό στον τεράστιο κόσμο της σε αντίθεση με την αντιμετώπιση που τυγχάνει τωρα.

Αυτό που πρέπει να κάμει την δεδομένη στιγμή ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ είναι να απαιτήσει με κάθε κόστος την απομάκρυνση των κύριων υπαίτιων της τραγικής κατάστασης που βρισκόμαστε οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τον Σταύρο Παπασταύρου και κατα συνέπεια τον αναπληρωτή πρόεδρο Δημήτρη Γρηγόρη που έκαμε και αυτός αμέτρητους λάθος χειρισμούς και έδειξε και πολλές φορές ασέβεια προς τον κόσμο μας αλλά και τον Σίμο Ταραπουλούζη που είναι φανερά ανίκανος για το πόστο που κατέχει.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο προπονητής Φερέρα εννοείται οτι πρέπει να πάρει πόδι απλά επικεντρώθηκα στο διοικητικό κομμάτι που είναι πολλά πιο κρίσιμο και σημαντικό την δεδομένη στιγμή.