Home TOP NEWS Το “παράθυρο” για τους άνεργους ποδοσφαιριστές

Το “παράθυρο” για τους άνεργους ποδοσφαιριστές

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έχει κλείσει από χθες βράδυ, ωστόσο υπάρχει το “παράθυρο” για άνεργους ποδοσφαιριστές, με τις ομάδας να έχουν την δυνατότητα μέσα στις επόμενες 72ώρες κι αν φυσικά το επιθυμούν να προχωρήσουν σε απόκτηση ποδοσφαιριστή που είναι στην λίστα με τους άνεργους.


Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστές που είναι άνεργοι από το καλοκαίρι και ψάχνουν την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Τι αναφέρει ο κανονισμός:

Κατάλογος Α

Κάθε σωματείο θα δικαιούται να εγγράψει στον Κατάλογο Α μέχρι 27 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1 Ιανουαρίου.

Στον Κατάλογο Α θα πρέπει απαραίτητα να εγγράφονται τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ, διαφορετικά ο μέγιστος αριθμός των 27 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών.

Άνεργοι Ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται μόνο από τις 01.02.2023 μέχρι τις 03.02.2023.

Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η Ιανουαρίου και των δύο ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων, τα Σωματεία μπορούν να προβούν σε αντικατάσταση μέχρι 4 ποδοσφαιριστών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον Κατάλογο Α σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Εγγραφών και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

Επιτρέπεται η συμπλήρωση του καταλόγου αν ο κατάλογος Α δεν είναι συμπληρωμένος. Επιτρέπεται επίσης η συμπλήρωση του καταλόγου από τυχόν κενά που έχουν δημιουργηθεί από διαγραφές ποδοσφαιριστών.

Διευκρινίζεται ότι το σύνολο των μεταγραφών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών οποιασδήποτε ηλικίας που δικαιούνται τα Σωματεία Α’ Κατηγορίας τον Ιανουάριο είναι 4, πέραν των περιπτώσεων που δεν μετρούν σαν μεταγραφή.

∆εν υπάρχει μεταγραφική περίοδος για άνεργους ποδοσφαιριστές μετά τις 03.02.2023.

Κατάλογος Β

Κάθε Σωματείο θα δικαιούται να εγγράψει απεριόριστο αριθμό ερασιτεχνών ή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στον Κατάλογο Β δεδομένου ότι οι ποδοσφαιριστές που εγγράφονται δεν έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά την 1η Ιανουαρίου 2022. Ξένοι ποδοσφαιριστές που τυχόν θα εγγραφούν στον κατάλογο Β των Σωματείων θα λογαριάζονται στον αριθμό ξένων που δικαιούνται τα Σωματεία (επτά 7)».