Home TOP NEWS Ξιούρουππας: «Ξύπνησε ο γίγαντας…»

Ξιούρουππας: «Ξύπνησε ο γίγαντας…»


Η Ομόνοια πήρε την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου επικρατώντας του ΑΠΟΕΛ με συνολικό σκορ 3-2. Στο πλαίσιο αυτό, ο παλαίμαχος άσος των «πρασίνων», Πανίκος Ξιούρουππας, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την πρόκριση επί του ΑΠΟΕΛ: «Καταρχάς θέλω να πω κι εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τα όσα έγιναν στην Ελλάδα. Η Ομόνοια κατάφερε απέναντι σε όλα τα προγνωστικά να πετύχει μια μεγάλη νίκη. Δεν είναι μόνο η πρόκριση. Η περηφάνεια του κόσμου είχε τσαλακωθεί. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να έρθει για την ομάδα. Ο Σωφρόνης έχει καταλάβει τι σημαίνει Ομόνοια. Για κανένα δεν σταματά ο χρόνος. Κάποιοι θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν στο τέλος της χρονιάς. Η Ομόνοια χθες ήταν στο χείλος του γκρεμού. Δεν μπορείς να διαγράψεις μια ομάδα σαν την Ομόνοια. Χθες ξύπνησε ο γίγαντας της Ομόνοιας. Ξύπνησε η περηφάνεια απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο».

Για τον Σωφρόνη: «Η παρουσία του Σωφρόνη στον πάγκο βλέπαμε ήταν έντονη. Είναι ένας άνθρωπος που ζει με πάθος την ομάδα του όποια και να είναι. Θέλει να είναι νικητής. Η παρουσία του δίνει άλλη διάσταση όσον αφορά τη ψυχολογία και τη δυναμική. Η Ομόνοια έχει καλούς παίκτες αλλά δεν κατάφερε να κάνει καλή ομάδα. Ας ελπίσουμε με τον Σωφρόνη θα βγάλει αυτό το πάθος και στη συνέχεια».

Για τα προβλήματα στην ομάδα: «Υπάρχουν τα προβλήματα. Η πορεία στο πρωτάθλημα είναι απογοητευτική. Κάποιοι παίκτες δεν απέδωσαν σε συνεχόμενα παιχνίδια. Η Ομόνοια όμως είναι μεγάλη ομάδα. Δεν μπορεί κανένας να τη διαγράψει. Εκεί που νομίζεις θα πεθάνει, ζωντανεύει. Αντιλαμβάνεστε πόσος κόσμος θα πάει στη Λεμεσό την Κυριακή ή στον επόμενο αγώνα του κυπέλλου. Φαίνεται ότι κάποιοι παίκτες έκλεισαν τον κύκλο τους στην Ομόνοια. Πρέπει να χρησιμοποιείς αυτούς που πρέπει. Ο Σωφρόνης έκανε αυτό που έπρεπε. Στην αμυντική γραμμή από προσωπικά λάθη παικτών έχανε συνέχεια βαθμούς. Το ΑΠΟΕΛ από τα οκτώ γκολ που έβαλε στην Ομόνοια τα πέντε ήταν από στατικές φάσεις. Άρα η Ομόνοια δεν έχανε από την τακτική του ΑΠΟΕΛ. Το είπα και πριν. Υπάρχουν καλοί παίκτες αλλά δεν έγιναν ομάδα. Ο Σωφρόνης πρέπει να συνεχίσει έτσι. Ο Παναγιώτου ήταν η αποκάλυψη χθες. Δίκαια όλος ο κόσμος δίνει συγχαρητήρια στην ομάδα. Ήταν μια πανάξια νίκη πάνω στον αιώνιο. Κανένας δεν μπορεί να λέει ότι θα παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Όμως όταν είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να παρουσιάζεσαι δυνατός και να διεκδικείς του τίτλους. Ο κόσμος ξέρει να εκτιμά αυτόν που διεκδικεί. Δυστυχώς η ομάδα μας δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι στο πρωτάθλημα. Η νίκη η χθεσινή δεν σημαίνει ότι κερδίσαμε το κύπελλο. Πρέπει να υπάρχει ανάλογο πάθος και στα επόμενα παιχνίδια. Πέρσι δήλωσα μετά το παιχνίδι με την Άχνα στην εταιρεία ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Δυστυχώς το νέκταρ της νίκης οδήγησε σε λάθος αποφάσεις».

Πηγή: 24sports.com.cy