Home TOP NEWS Ευθυμίου: «Αν υπάρχει απόκρυψη στοιχείων από την ΚΟΠ, θα πρέπει να φύγουν...

Ευθυμίου: «Αν υπάρχει απόκρυψη στοιχείων από την ΚΟΠ, θα πρέπει να φύγουν όλοι από μόνοι τους»


Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο…

Παραθέτουμε τα πιο σημαντικά:

«Έχουμε πολλή δουλειά. Στις 18:00 είναι η τακτική επιτροπή, θα βάλουμε ερευνώντες λειτουργούς για τους τέσσερις αγώνες που ήρθε ειδοποίηση για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει στημένος αγώνας. Απλά παίρνεις ειδοποίηση από την UEFA για να προσέξουμε ότι κάτι γίνεται με την πάροδο των λεπτών. Ο αγώνας της Ομόνοιας με την ΑΕΚ ήταν για αρκετή ώρα κίτρινος και λίγο πριν την έναρξη έγινε κόκκινος. Δηλαδή παρουσιάστηκε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα. Δεν επιρρίπτεται ευθύνη σε καμία ομάδα. Ευθύνη πρέπει να βρεθεί μετά από εξαντλητική έρευνα που θα κάνουμε. Το άλλο θέμα που θα μας απασχολήσει, είναι αυτό που προέκυψε στη Βουλή. Η γραμματέας απέστειλε κλήση στον κ. Χάρη Σαββίδη να έρθει στις 18:30 να καταθέσει ότι έχει στην κατοχή του, με αφορμή όλα όσα ανέφερε στη Βουλή. Θα πάμε να κάνουμε έρευνα παντού. Όταν λέει ο Χάρης ότι εξαφανίστηκαν, δεν σημαίνει ότι χάθηκαν από παντού. Αν πεισθούμε ότι υπήρξαν, θα τους βρούμε. Ακόμη και να σχίστηκαν οι φάκελοι.

Εμείς έχουμε διερευνήσει και το βίντεο του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη, έχουμε καταλήξει στο αποτέλεσμα ότι είναι ένοχος και θα το στείλουμε στην ΚΟΠ για να λάβει τα μέτρα της και να τον τιμωρήσει. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος. Πρέπει να τιμωρηθεί με βάση τους κανονισμούς της ΚΟΠ. Μπορούν να του βάλουν υψηλό πρόστιμο ή να είναι εκτός για κάποιο διάστημα μακριά από τα γήπεδα. Αύριο το πρωί θα πάρει η ΚΟΠ το πόρισμα. Επίσης θα δώσουμε στην Ομοσπονδία για την εξέταση που κάναμε για το θέμα του ΠΑΕΕΚ-Ανόρθωση και εκεί διαπιστώνουμε τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Δεν θα πω παραπάνω, θα βγάλουμε ανακοίνωση».

Για Κούμα: «Θα αρχίσουν οι ερευνώντες λειτουργοί. Θα πρέπει να πει και η ΚΟΠ τη θέση της. Αν υπάρχει απόκρυψη στοιχείων, θα πρέπει να φύγουν από μόνοι τους. Αν κάποιοι τους κατηγόρησαν άδικα, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Ο κ. Κούμας είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και αν έγινε αυτό στο σπίτι του, το ξέρει σίγουρα. Οπότε ναι, αν έγινε και του διέφυγε, τότε πρέπει να φύγει και αυτός. Για να τηρεί σιγή και ο ίδιος και η Ομοσπονδία, σημαίνει ότι κάτι έχει να πει».

Για Μάζιτς: «Πρώτη φορά γίνεται μία τόσο τεράστια έρευνα στον τόπο μας. Κάθε Κυριακή σε αυτόν τον τόπο, όλοι έχουν παράπονο από τη διαιτησία. Κατάντησε ανέκδοτο και πρέπει να βρούμε τι φταίει. Σε δύο με τρεις μήνες πρέπει να έχουμε το πόρισμα της έρευνας που έχουμε διατάξει και αγγίζει όλους, και τον κ. Μάζιτς. Είχαμε αρκετά στοιχεία, το τελευταίο μας το έδωσε ο κ. Τορναρίτης. Ψάξαμε να βρούμε πολύ καλούς δικηγόρους για να κάνουμε αυτή τη δουλειά, δικαιολογείται να αρχίσει έρευνα για τη διαιτησία στην Κύπρο. Ξέρω ότι κλήθηκε και κατέθεσε ο κ. Μάζιτς».