Home TOP NEWS Η ανάλυση των μεταγραφών από τον Μιχάλη Σεργίου

Η ανάλυση των μεταγραφών από τον Μιχάλη Σεργίου

Ο Τ.Δ. της Πέγειας Μιχάλης Σεργίου ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή  “Στην Κερκίδα Summer Edition” που προβάλλεται από το Digital TV και κλήθηκε να σχολιάσει ή καλύτερα να αναλύσει τα τέσσερα νέα αποκτήματα της ομάδας μας, τους Εράκοβιτς, Μαρκίνιος, Σεμέδο και Κουλιμπαλί.


Αναλυτικά τα όσα είπε:

Νόβιτσα Εράκοβιτς, μεσοεπιθετικός: “Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πρώτη φορά βγαίνει εκτός της χώρας του, νεαρός, αλλά με δύο σερί γεμάτες σεζόν. Παίζει σαν επιθετικός μέσος και στο 4-3-3 σαν εσωτερικός χαφ. 33 ματς φέτος και γκολ. Έχει ψηλά ποσοστά ακρίβειας στις πάσες, κάτι που χρειάζεται κάθε ομάδα. Είναι νεαρός παίκτης που αλλάζει για πρώτη φορά περιβάλλον και χώρα. Θα θέλει λίγο τον χρόνο του να προσαρμοστεί, δεν πρέπει να βιαστούν οι οπαδοί να τον κρίνουν γρήγορα. Έχει πολλές επιτυχημένες ντρίμπλες για τον χώρο του άξονα που είναι πιο κλειστός και αυτό βοηθά να μεταφερθεί η μπάλα από το αμυντικό στο επιθετικό τρίτο. Ο Σωφρόνης πρέπει να βρει τον τρόπο να διαχειριστεί τον ποδοσφαιριστή. Αν μπει από τα φιλικά στο πετσί καλώς, αν θέλει όμως τον χρόνο του να του τον δώσουν. Θεωρώ πως θα βοηθήσει. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος”.

Μαρκίνιος Σιπριάνο, αριστερός ακραίος αμυντικός: “Οι αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές ειδικά οι Λατίνοι τις πρώτες χρονιές που έρχονται στην Ευρώπη έχουν κάποια θέματα τακτικής συμπεριφοράς. Όμως αυτός έκανε μεταγραφή στη Σαχτάρ, έπαιξε γεμάτη σεζόν στη Σιόν. Είδε την Ευρωπαϊκή νοοτροπία. Του αρέσει να έχει την μπάλα και να μπαίνει μέσα με την μπάλα. Έχει πάνω από 80% ακριβείς πάσες, που είναι σημαντικό για έναν fullback, έχει την ντρίπλα, δεν ψάχνει πάντα την σέντρα αλλά την καλύτερη επιλογή. Θεωρώ ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής και βάζει “πίεση” στο Λέζιακς. Είναι πολύ καλό να υπάρχει ανταγωνισμός και είναι και πολλά τα παιχνίδια. Θα είναι υγιής ανταγωνισμός μεταξύ Μαρκίνιος και Λέζιακς”.

Γουίλι Σεμέδο, ακραίος επιθετικός: “Είναι μεταγραφή χωρίς ρίσκο. Και στην Αλκή το έδειξε και στην Πάφο που έκανε πρωταθλητισμό. Ξέρει πως να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη ομάδα. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην Πάφο. Το χρειαζόταν η Ομόνοια, υστερούσε σε αυτό το κομμάτι. Είναι πολύ γρήγορος στην κόντρα επίθεση, τελειώνει φάσεις, έχει ύψος, είναι καλός στο ένας εναντίον ενός. Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν πάρα πολύ την Ομόνοια”.

Σενού Κουλιμπαλί, κεντρικός αμυντικός: “Ποδοσφαιριστής αρκετά ψηλός, όλες τις χρονιές του στην ίδια ομάδα, αυτό δείχνει σταθερότητα, στα 27 του είναι σε ώριμη ηλικία. Με 30 παιχνίδια προπέρσι, 27 πέρσι όχι όλα σαν βασικός. Κάποια παιχνίδια ήταν και δεξιός μπακ. Του αρέσει να έχει την μπάλα και να κτίζει παιχνίδι από πίσω. Παίρνει κάποια ρίσκα με την μπάλα, του βγαίνουν αρκετές φορές. Έχει αυτοπεποίθηση. Έχει πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις πάσες, είναι καλός στον αέρα και οι άμυνες του είναι… επιθετικές. Ήταν σε ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό. Αν προσαρμοστεί γρήγορα θα είναι πολύ καλή προσθήκη για την Ομόνοια”.

“Ειδικά Κουλιμπαλί, Σεμέδο, Μαρκίνιος έχουν αρκετά παιχνίδια και δείχνουν ότι θα μπουν αμέσως στην ομάδα. Ο Εράκοβιτς είναι ταλέντο και είναι στα πόδια του να διεκδικήσει τη θέση του στην Ομόνοια. Σε σχέση με πέρσι έκαναν γρήγορα τις κινήσεις φέτος. Ξεκίνησαν καλά στην Ομόνοια και σίγουρα θα κριθεί το αποτέλεσμα στην πορεία”.