Home TOP NEWS ΠΑΣΠ: Προκαταρκτικά ευρήματα της έκθεσης για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας των...

ΠΑΣΠ: Προκαταρκτικά ευρήματα της έκθεσης για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας των ποδοσφαιριστών

Η FIFPRO παρουσίασε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τα προκαταρκτικά ευρήματα από την έκθεση για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας των ποδοσφαιριστών: “Player Workplace Safety: Abuse & Violence report”.


Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της FIFPRO για τη συγκεκριμένη έκθεση, οι παίκτες και οι σύνδεσμοι ποδοσφαιριστών φοβούνται ότι το γήπεδο και το εργασιακό περιβάλλον γίνονται όλο και πιο εχθρικά:

– Το 95% των συνδέσμων ποδοσφαιριστών συμφωνεί ότι η βία και η κακοποίηση είναι ένα ζήτημα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας των ποδοσφαιριστών το οποίο χρήζει ειδικής παρακολούθησης και σχεδιασμού επιβολής προστασίας.

– Το 98% των συνδέσμων ποδοσφαιριστών πιστεύει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα για τη μείωση των απειλών που δημιουργούνται από τη βίαιη συμπεριφορά των οπαδών. Αυτό περιλαμβάνει εξατομικευμένα εισιτήρια (78%), σαρωτές/ανιχνευτές εισόδου (73%) και κάμερες αναγνώρισης προσώπου (68%).

– Το 71% των συνδέσμων ποδοσφαιριστών αναφέρει ότι οι παίκτες ανησυχούν πιστεύοντας πως αν μιλήσουν ανοιχτά για συγκεκριμένα περιστατικά, θα έχουν επιπτώσεις στην καριέρα τους και επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

– Το 88% των συνδέσμων ποδοσφαιριστών πιστεύει ότι η κακοποίηση και η βία έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση των παικτών.