Home TOP NEWS Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική, πίσω απ’ αυτό που ζούμε (Του Χρήστου Ζαβού)

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική, πίσω απ’ αυτό που ζούμε (Του Χρήστου Ζαβού)


Άμα μαζέψω τις παπαριές που ακούστηκαν μετά το ματς με την Δόξα, από «ειδήμονες», σχετικούς κι άσχετους, σε σχέση με την προπονητική φιλοσοφία του νέου προπονητή, θα γράφαμε εγκυκλοπαίδεια μπουρδολογίας εφτά τόμων. Britannica ένα πράγμα, αλλά σε μπούρδες.

Τραβάει τους μπακ μπροστά, ότι βάζει παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, ότι πρεσάρει ψηλά, ότι είναι επιθετικός, ότι πνίγει τον αντίπαλο….όλα αυτά γιατί κάποιοι έσπευσαν ν’ αναλύσουν την προπονητική του φιλοσοφία, σ’ ένα ματς απέναντι στους Καραβίδες που προηγείσαι 3-0 στο 19ο λεπτό.

Μακάρι να είναι τέτοιος ο Νορβηγός, μα το ματς με την Δόξα δεν λογίζεται ούτε καν ως ελάχιστο δείγμα για ν’ αντιληφθούμε τι θέλει να βάλει στην ομάδα του.

By the way, που λεν και στα χωριά μας, τούτο το παιγνίδι που μας περιέγραψαν ότι τάχατες παίζει ο νέος προπονητής, η Ομόνοια δεν μπορεί να το κάνει, λόγω του υλικού που διαθέτει.

Ούτε γρήγορους χαφ έχει, ούτε γρήγορα τρεξίματα έχει ως ομάδα, ούτε οι ακραίοι αλλάζουν ρόλους.

Ο Κούσουλος είναι παικταράς αλλά δεν είναι ότι ο Ρόντρι στην εθνική Ισπανίας.

Ο Μάθιους είναι καλό μπακ, μα δεν είναι επιθετικό.

Αριστερά χθες είχες το Νικόλα μα και ο Σιπριάνο δεν είναι ο Λέζιακς εκείνης της εποχής. Ο Μπεζούς κινείται όπως η χελώνα, ο Λοίζου, επιστρέφει και δεν επιστρέφει να δώσει βοήθειες πίσω, ο Κακουλλής χάνεται στον ορίζοντα αποκομμένος πλήρως από το όποιο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Μην το πολύ αναλύσουμε, τι σόι προπονητής είναι ο Νορβηγός θα το δούμε όσο περνάνε τα ματς.

Ομολογουμένως καμία ευθύνη δεν έχει, γι’ αυτό που παρουσίασε με την ΑΕΖ ή γενικότερα τι παρουσιάζει η Ομόνοια τη φετινή χρονιά. Ούτε και για τις μπούρδες που λεν για την αφεντιά του έχει ευθύνη.

Η ομάδα έχει θέμα και δεν είμαι σίγουρος ότι τώρα που έφυγε ο «Γάτος» ή ήρθε ο Νορβηγός θα λυθεί.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει τον Λέζιακς τον οποίο και χθες φάνηκε ότι δεν υπολογίζουν, τον Κασάμα ο οποίος παίζει μπάλα μονάχα στην εθνική του, ο παροπλισμένος Λάγκ έγινε σούπερ βασικός από τότε που έκανε τη δήλωση ότι θα φύγει αν δεν παίζει, ο Μπασιρού από ηγέτης χαφ, εξαφανίστηκε, ο Λοίζου έχει το μυαλό του στην Ολλανδία και καλά κάνει το παιδί, ο Κακουλλής δεν έχει κάποιον ν’ ανταγωνιστεί για τη θέση του φορ, ο Καρίμ δεν έπαιξε ποτέ μπάλα φέτος, ο Μπέζους πάει καιρός να ηγηθεί και είναι και μεγαλούτσικος, ο Αμού είναι κάτι σαν μεταξύ ζογκλέρ και ποδοσφαιριστή, ο Κουλιμπαλί δεν αποδείχθηκε ποτέ ο ηγέτης που χρειαζόταν η ομάδα το καλοκαίρι στην άμυνα, ο Μίλετιτς μια στον πάγκο, μια δεξί μπακ, μια στο κέντρο της άμυνας, ο Φράνσον είναι μεταξύ ανετοιμότητας και ετοιμότητας… είναι κανείς που πιστεύει ότι τούτη η ομάδα μπορεί να πάρει πρωτάθλημα;

Μπούρδες.

Από τέτοιες χορτάσαμε φέτος.

Από μακροπρόθεσμα σε βραχυπρόθεσμα πλάνα και από το πλήρες ρόστερ με τους δύο παίκτες ανά θέση, μέχρι και το δεν καιγόμαστε για μεταγραφές… τέτοια αδικία πάνω σε μια ομάδα από τους αρμόδιους της δεν υφίσταται στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Και άλλες ομάδες τα έχουν κάνει μαντάρα, έχουν φέρει τριάντα παίκτες και δεν τους βγήκε ένας, μα ομάδα που δεν φρόντισε να βοηθηθεί και ενώ τα προβλήματα ήταν πέρα για πέρα εμφανή, δεν υπάρχει άλλη στην Κύπρο.

Αρχαίο άγαλμα ήταν ο Μάριος Ηλία και ήθελαν να τον αποκτήσουν μιλώντας με τον Κίκη για εβδομάδες;

Πρότειναν συνολικά μισό εκ. για να αποκτήσουν επιθετικό στα μέσα του Σεπτέμβρη και προς τα τέλη Ιανουαρίου δεν ένιωσαν την ανάγκη να φέρουν έναν;

Μπορεί κανείς να δώσει απάντηση επί τούτου και να έχει λογική;

Μπούρδες.

Εδώ ο Σερ Άλεξ του τραυματίστηκε ο Φαν Νιστελρόι και πήρε δανεικό το Λάρσον για μισό χρόνο. Δεν είχε πλάνο και έχουν αυτοί;

Μπούρδες.

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική, πίσω απ’ αυτό που ζούμε στη φετινή Ομόνοια.

Μακάρι να ξέρουν τι κάνουν και να μην έχουμε εμείς καταλάβει τι θέλουν, γράφοντας μπούρδες. Μακάρι.

Πηγή: 24sports.com.cy