Home TOP NEWS Το προφίλ του Fran Jovic που θα διευθύνει το αυριανό ντέρμπι

Το προφίλ του Fran Jovic που θα διευθύνει το αυριανό ντέρμπι

Ο 39χρόνος, Κροάτης διαιτητής, Fran Jovic θα διευθύνει το αυριανό (9/2 | 19:00) παιχνίδι της ομάδας μας με αντίπαλο την Ανόρθωση, το οποίο θα γίνει στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA.


Ο Κροάτης ρέφερι θα είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Κύπρο για να σφυρίξει, ωστόσο δεν είναι άγνωστος στους Κύπριους φιλάθλους. Ο Fran Jovic τον Οκτώβριο του 2020 είχε διευθύνει αγώνα της Εθνικής Κύπρου κόντρα στην Εθνική Αζερμπαϊτζάν που έγινε στην Αλβανία για το Nations League. Το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 0-0 κι από τον τσεπάκι του Jovic βγήκαν 6 κίτρινες κάρτες, ενώ έδωσε πέναλτι στους Αζέρους.

Να σημειώσουμε ότι, ο Κροάτης διαιτητής έρχεται μετά από αποχή δύο μηνών, καθώς στην Κροατία υπάρχει η χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος. Τελευταίο παιχνίδι που σφύριξε ήταν στις 10 Δεκεμβρίου ανάμεσα στις Varazdin-Osijek και έδωσε τέσσερεις κίτρινες κάρτες, δύο σε κάθε ομάδα.

Ο Jovic στην καριέρα του διεύθυνε παιχνίδια Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά και προκριματικών Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σφύριξε επίσης σε ένα παιχνίδι στην Super League Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και έδωσε 6 κίτρινες κάρτες, αλλά και σε αρκετά Ευρωπαϊκά παιχνίδια νέων.

Όσον αφορά τους αριθμούς του, ο Jovic στα 281 παιχνίδια που κλήθηκε να σφυρίξει, έβγαλε από το τσεπάκι του 1350 κίτρινες, 59 φορές απέβαλε ποδοσφαιριστή με δεύτερη κίτρινη, 29 φορές έκανε χρήση της κόκκινης κάρτα και 109 φορές έδειξε το σημείο του πέναλτι.