Home TOP NEWS Στο Άρης-Πάφος ενδεχομένως να «κλειδώσει» σχεδόν η Ευρωπαϊκή τετράδα

Στο Άρης-Πάφος ενδεχομένως να «κλειδώσει» σχεδόν η Ευρωπαϊκή τετράδα


Μέχρι στιγμής το Αποέλ και η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στα Ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2024/25. Μένει να δούμε ποια θα είναι η πρωταθλήτρια και η οποία θα αρχίσει από τον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από κει και πέρα τρεις ομάδες διεκδικούν την 3η προνομιούχα θέση. ΟΜΟΝΟΙΑ, Άρης και Πάφος έχουν τις πιθανότητες τους για να την κατακτήσουν.

Η βαθμολογία αυτή της στιγμή φέρνει την 3η ΟΜΟΝΟΙΑ 4 βαθμούς πάνω από τον 4ο Άρη και 5 πάνω από την 5η Πάφο. Σίγουρα έχει το πλεονέκτημα.

Η μεγάλη μάχη αναμένεται ότι θα παιχτεί στο στάδιο «Αλφαμέγα» στην επόμενη αγωνιστική. Αν Άρης κερδίσει και η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πάρει το τρίποντο απέναντι στο Αποέλ, τότε την πλησιάζει και όλα θα παικτούν στην τελευταία αγωνιστική.

Αν αυτό το παιχνίδι στη Λεμεσό δεν αναδείξει νικητή τότε εξασφαλίζει Ευρωπαϊκό εισιτήριο η ΟΜΟΝΟΙΑ και το 4ο εισιτήριο θα κριθεί από το αποτέλεσμα του τελικόυ κυπέλλου.

Υπάρχει ωστόσο και το σενάριο να κερδίσει η Πάφος, να ξεπεράσει τον Άρη στη βαθμολογία και να βρεθεί δύο βαθμούς πάνω από αυτόν και ουσιαστικά να θέλει 1 βαθμό στο παιχνίδι με την ΟΜΟΝΟΙΑ στην τελευταία αγωνιστική. Αν συμβεί αυτό τότε ο τελικός κυπέλλου το μόνο που θα καθορίσει είναι ποια εκ των ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Πάφου θα ξεκινήσει στο Γιουρόπα Λιγκ και ποια στο Κόνφερενς Λιγκ.

*Λαμβάνουμε ως δεδομένες τις νίκες της ΑΕΚ επί της Ανόρθωσης και του Άρη επί της Ανόρθωσης.