Home TOP NEWS Αυτά είναι τα πριμ της UEFA για είσοδο στην κύρια φάση!

Αυτά είναι τα πριμ της UEFA για είσοδο στην κύρια φάση!


Αυτή είναι η μοναδική εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση της Κύπρου στις διοργανώσεις της UEFA το προσεχές καλοκαίρι.

ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια έχουν εξασφαλίσει ήδη την έξοδό τους στην Ευρώπη, οι δύο πρώτοι γνωρίζουν ήδη και την αφετηρία τους (β’ προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ για τους «γαλαζοκίτρινους», α’ προκριματικός Κόνφερενς Λιγκ  για τους «κιτρινοπράσινους».

Η αντίστοιχη για το «τριφύλλι» θα εξαρτηθεί από την έκβαση του τελικού του κυπέλλου: αν κατακτήσουν το τρόπαιο οι «πράσινοι», θα μετάσχουν στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και ο Άρης στον β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Αν στεφθεί κυπελλούχος η Πάφος FC, τότε αυτή θα αρχίσει στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και η Ομόνοια στον β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Πριμ πρόκρισης κι απόδοσης στην κύρια φάση

Από τη νέα σεζόν η κύρια φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν θα έχει τη μορφή ομίλων, αλλά πρωταθλήματος και θα ονομάζεται league phase.

Το πριμ πρόκρισης στη league phase του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνοδεύεται από €18.620.000, κάθε νίκη στο πρωτάθλημα θα ανταμείβεται με €2.100.000 και κάθε ισοπαλία με €700.000.

Το πριμ πρόκρισης στη league phase του Γιουρόπα Λιγκ επιφέρει €4.310.000, κάθε νίκη στο πρωτάθλημα €450.000 και κάθε ισοπαλία €150.000.

Τέλος, το πριμ πρόκρισης στη league phase του Κόνφερενς Λιγκ επιβραβεύεται με €3.170.000, κάθε νίκη στο πρωτάθλημα με €400.000 και κάθε ισοπαλία με €133.000.

Πριμ προκριματικών γύρων

Κατά βάση ισχύει ότι κάθε σύλλογος θα εισπράττει ως πριμ συμμετοχής €175.000 για κάθε προκριματικό γύρο.

Δεδομένου ότι στα προκριματικά η πορεία ενός συλλόγου δύναται να τερματιστεί μόνο στο Κόνφερενς Λιγκ, τα πριμ αποκλεισμού στην εν λόγω διοργάνωση έχουν ως ακολούθως:

-> €150.000 για αποκλεισμό στον α’ γύρο

-> €350.000 για αποκλεισμό στον β’ γύρο

-> €550.000 για αποκλεισμό στον γ’ γύρο

-> €750.000 για αποκλεισμό στα πλέι οφ

Κάθε πρωταθλήτρια ομάδα που δεν προκρίνεται στη league phase κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα εισπράττει επιπρόσθετα των παραπάνω ποσών και ένα πριμ ύψους €260.000.

Όποια ομάδα φτάνει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα εισπράττει τα πριμ συμμετοχής στους προηγούμενους γύρους, καθώς θα καρπωθεί το πριμ εισόδου στην κύρια φάση είτε του Τσάμπιονς είτε του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι ομάδες που θα αποκλείονται στον γ’ προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και όσες επικρατούν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν θα εισπράττουν το πριμ συμμετοχής στους συγκεκριμένους γύρους, καθώς θα καρπώνονται το πριμ εισόδου στην κύρια φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι νικήτριες των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα εισπράττουν πριμ συμμετοχής στους προκριματικούς γύρους, οι νικήτριες των πλέι οφ του Γιουρόπα θα εισπράττουν πριμ συμμετοχής στους προκριματικούς γύρους (αλλά όχι στα πλέι οφ), ενώ οι νικήτιρες των πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ θα εισπράττουν πριμ συμμετοχής για κάθε προκριματικό γύρο που έχουν παίξει.

Από sportime.sigmalive.com