Home TOP NEWS Όπως το πρωτάθλημα, το κύπελλο… του χρόνου (Του Χρήστου Ζαβού)

Όπως το πρωτάθλημα, το κύπελλο… του χρόνου (Του Χρήστου Ζαβού)

Ο δημοσιογράφος – αθλητικογράφος, του 24sports.com.cy, Χρήστος Ζαβός, γράφει για την ΟΜΟΝΟΙΑ κι αναφέρεται στην επόμενη μέρα του τελικού, την απώλεια των στόχων… και το κυνήγι των νέων στόχων.


Αυτούσιο το κείμενο:

Να το ξεκαθαρίσουμε. Η Ομόνοια έκανε την αντεπίθεση της σε πρωτάθλημα ή κύπελλο όχι γιατί έπαιξε τίκι τάκα, ούτε γιατί έβαζε οκτώ παίκτες μες στην αντίπαλη εστία.

Η Ομόνοια υπό τον Αναστασίου, έπαιξε ένα προκομμένο ποδόσφαιρο, πειθαρχημένο που έκλεινε τους πίσω διαδρόμους της άμυνας, χτυπώντας στους ανοικτούς χώρους της επίθεσης.

Η τύχη σου γύρισε την πλάτη, η άμυνα που σου έδωσε νίκες, συνετρίβη, ο προπονητής τα βρήκε μπαστούνια, οι αδυναμίες από τη μέση και μπροστά βγάζουν μάτια. Πως θα πάρεις κύπελλο;

Με βάση τούτη τη λογική, ο Αναστασίου στον τελικό δεν άλλαξε κάτι.

Θέλησε να κλείσει τον αριστερό διάδρομο της Πάφου, βάζοντας τον Μίλετιτς δεξιά, επέλεξε δίπλα από τους Κούσουλο και Χάμπο, τον Μπασιρού για να κλείσει τους κεντρικούς διαδρόμους και τοποθέτησε μπροστά τον Κακουλλή για να κτυπήσει στον ανοικτό χώρο.

Μέχρι να το σχεδιάσει, μέχρι να μπουν οι παίκτες να παίξουν, κτυπά η μπάλα στο χέρι του Χαμάς και πήγαν όλα στράφι.

Υπήρχε που υπήρχε το πρόβλημα να παίξει κατοχή και να κλείσει τον αντίπαλο καθότι όντως και η Πάφος σοκαρίστηκε που σκόραρε τόσο νωρίς, κάνει τη μαλακία ο Ουζόχο, το ματς πάει στο 2-0… και ευθύς τίθεται το ερώτημα, ποιος θα φέρει τούμπα το ματς;

Οι κατεβασιές του Μίλετιτς στην επίθεση; Ο Σίμιτς που ακόμη ψάχνει ένα μεγάλο παιγνίδι μες στη σεζόν; Οι τρείς κεντρικοί στον άξονα που κανείς εξ αυτών δεν λογίζεται επιθετικό χαφ; Ο Κακουλλής μόνος του μες στην περιοχή με κλειστούς χώρους; Ο Σεμέδο που η Πάφος έστησε ολόκληρο πλάνο εξολόθρευσης του; Ή ο Μπεζούς που είναι με πατερίτσες;

Δεν έφτανε που δεν έβγαιναν τα κουκιά, ο Αναστασίου και ενώ η ομάδα έχανε 3-0, έκανε τις πρώτες αλλαγές στο 60’!!!

Ε πως θα πάρεις το κύπελλο;

Η τύχη σου γύρισε την πλάτη, η άμυνα που σου έδωσε νίκες συνετρίβη, ο προπονητής τα βρήκε μπαστούνια, οι αδυναμίες σε κάποιες θέσεις από τη μέση και μπροστά βγάζουν μάτια… από του χρόνου πάλι και αν γίνουν οι σωστές κινήσεις.

Νομίζω είναι πασιφανές, ότι ένας εκ των βασικών λόγων που η Ομόνοια έχασε όχι το κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα είναι οι λίγες επιλογές που υπήρχαν κυρίως από τη μέση και μπροστά.

Επ’ αυτού η εξάρτηση της από συγκεκριμένες μονάδες (βλέπε Μπεζούς, Σεμέδο) ήταν τόσο στενή, που οι επιλογές εναλλαγής παιγνιδιού ήταν έως και ανύπαρκτες.

Ποτέ δεν υπήρξε αντί- Μπεζούς μες στο ρόστερ, ποτέ δεν βρέθηκε άλλος παίκτης να ξεκουράσει τον Σεμέδο και ποτέ η δεξιά πλευρά της επίθεσης δεν έπιασε το επίπεδο της μεριάς του Σεμέδο.

Βέβαια είναι η αλήθεια, έχασε η ομάδα το κύπελλο, δεν πήρε το πρωτάθλημα, μα κέρδισε το σεβασμό του κόσμου της και όχι μόνο.

Από μόνο του αυτό είναι βασικό.

Υπάρχει σεβασμός, υπάρχει ένας νέος προπονητής που ξέρει την ομάδα απ’ έξω και ανακατωτά, ο Αναστασίου λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα, ο Παπασταύρου είναι πια πιο «κύπριος» και κοντά στην ομάδα, υπάρχει και ένα κόκκαλο στο ρόστερ, απομένουν οι κινήσεις.

Ποιος θα φύγει και ποιος θα φύγει. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα συμβόλαια των παικτών αλλά και το οικονομικό πλαίσιο που θα τεθεί.

Κάποια πράγματα πάντως βγάζουν μάτια.

Τι και πως, ποιοι και γιατί, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι να το συζητάμε!!

Από κει και πέρα, ο καθένας μπορεί να βγάλει το Νταμπράουσκας από μέσα του και να πει ότι του κατέβει στο κεφάλι.

Ένας νέος Παπουλής, ένας νέος Γκόμεθ, ένας Χαμάς στα δεξιά, ένας στόπερ ηγέτης και ένας Σεμέδο δεξιά χρειάζονται!!! Αα!! Και ένας νέος Μπεζούς γιατί τον κόβω Ιανουάριο να μπαίνει.

Τι; Όχι; Φορτώστε!!

Του Χρήστου Ζαβού (24sports.com.cy)