Home TOP NEWS Νεοφύτου: Ένας παίκτης από τα σπλάχνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρωταθλητής στην Ιταλία

Νεοφύτου: Ένας παίκτης από τα σπλάχνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρωταθλητής στην Ιταλία

Ο 19χρόνος, Άγγελος Νεοφύτου, που ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στην Ιταλία και στην Σασουόλο και κατάφερε μάλιστα να στεφθεί και πρωταθλήτης με την Σασουόλο Κ19.


Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας μάλιστα είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου Primavera, αφού είχε 22 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ σε ένα πρωτάθλημα στο κορυφαίο επίπεδο στους Κ19.

Η ιστοσελίδα “Kerkida.net” επικοινώνησε με τον Άγγελο Νεοφύτου, ο οποίος στην συνέντευξη του αναφέρθηκε στην τεράστια επιτύχια.

Αυτούσια η συνέντευξη του Άγγελου Νεοφύτου την οποία επιμελήθηκε ο Αντρέας Ροκόπος:

Πως νιώθεις με το τέλος μιας επιτυχημένος σεζόν που σας βρήκε πρωταθλητές;“Ήταν η πρώτη μου σεζόν στο εξωτερικό. Μια σεζόν με τα πάνω και τα κάτω της. Στο τέλος πήραμε αυτό που μας άξιζε και μας αναλογεί σε σχέση με τις προσπάθειες και τις θυσίες μας”.

Πως είναι το επίπεδο στην Primavera σε σχέση με την Κύπρο; “To επίπεδο και ο επαγγελματισμός πλησιάζει στα επίπεδα της Α΄ Κατηγορίας της Κύπρου και σίγουρα από την Primavera θα αναδειχθούν ταλέντα που θα τα δούμε σε μεγάλα πρωταθλήματα”.

Πως έζησες αυτή τη σεζόν και ποια ήταν τα συναισθήματα σου σε αυτή την πορεία; “Η φετινή χρονιά με βοήθησε να καταλάβω και να ζήσω τα συναισθήματα του πρωταθλητισμού. Το απόλαυσα και με βοήθησε να εξελιχθώ ποδοσφαιρικά και νοητικά. Είναι μία χρονιά που είναι σημαδιακή για μένα, και για το μέλλον μου”.

Πως κρίνεις τη δική σου συνεισφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος; “Έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου στην ομάδα με 22 συμμετοχές. Ειμαι περήφανος που είμαι στην ίδια ομάδα με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Τη φετινή σεζόν είχα 1 γκολ και τρεις ασίστ”.

Για το τέρμα που πέτυχες; Σίγουρα θα είναι κάτι που μένει χαραγμένο στη μνήμη σου… “Το γκολ μου ήταν ενάντια στη Ρόμα που μετέπειτα έφτασε στον τελικό του playoffs απέναντι στην ομάδα μου. Σκόραρα στον αγώνα που κερδίσαμε στην αρχή του πρωταθλήματος με 3-2 και το γκολ μου βοήθησε να πάρουμε πολύτιμους βαθμούς και ώθηση”.

Γενικά για την εμπειρία σου στο εξωτερικό; “Είναι δύσκολο να είσαι μακριά από οικογένεια, φίλους, αλλά η περηφάνια που τους δίνεις και η ελπίδα για κάτι μεγάλο είναι το κίνητρο να συνεχίσεις και να εξελίσσεσαι κάτω από όλες τις συνθήκες… Δεν γίνεται να μην υπάρχουν δυσκολίες επειδή όταν προσπαθείς πάντα θα εμφανίζονται και υπάρχουν κι αυτές, στον δρόμο της εξέλιξης. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από εσένα ο τρόπος που τις αντιμετωπίζεις για να τις χρησιμοποιείς ως καύσιμο”.

Ποια η επιθυμία σου για τη νέα σεζόν; “Η επιθυμία μου είναι να συνεχίσω στο εξωτερικό ωστόσο αφήνω τα πάντα στο χέρι του Θεού όπως τα άφησα και αυτή τη σεζόν”.

Η Ομόνοια παρακολουθεί την πορεία σου; Εσύ πως βλέπεις το μέλλον σου; “Η Ομόνοια ενδιαφέρεται για το πως τα πηγαίνω και πως εξελίσσομαι. Νιώθω ότι αντιλαμβάνονται ότι έχουν ένα ταλέντο που μπορούν να αξιοποιήσουν και θα δείξει η επόμενη σεζόν αν θα βοηθήσω την Ομόνοια ή κάποια άλλη ομάδα στο εξωτερικό”.