Home TOP NEWS Γλυκερία Γιάκουμου: “Είναι μια πολύ καλή περίοδος που αν γίνουν όλα σωστά...

Γλυκερία Γιάκουμου: “Είναι μια πολύ καλή περίοδος που αν γίνουν όλα σωστά θα βοήθηθουν οι παίκτες”

Η διατροφοφολογός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γλυκερία Γιάκουμου μίλησε στην κάμερα του ΟΜΟΝΟΙΑ TV και αναφέρθηκε στον δικό της ρόλο στην ομάδα μας, ειδικά τώρα στην περίοδο της προετοιμασίας.


Οι δηλώσεις της:

  1. Είμαστε εδώ στην προετοιμασία. Έχουμε 13 μέρες μπροστά μας. Είναι η περίοδος που οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας μπορούν να αλλάξουν την σύσταση του σώματος τους. Να χάσουν βάρος, λίπος, να βάλουν μυϊκή μάζα. Είναι δύσκολή περίοδος καθώς οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται μακριά από το σπίτι, τις συνήθειες τους, από τον ύπνο τους, αλλάζουν όλα βασικά.
  2. Γίνονται δύσκολες προπόνησεις που εγώ με την διατροφή προσπαθώ να υποστήριξω, να προσφέρω όσο περισσότερη ενέργεια, ενυδάτωση, συμπληρώματα. Είναι μια πολύ καλή περίοδος για τους ίδιους να χτίσουν, να βάλουν γερά θεμέλια, για την υπόλοιπη σεζόν. Είναι η ευκαιρία τους να δοκιμάσουν είτε συμπλήρωματα, είτε διατροφή, είτε τρόφιμα πριν και μετά τα παιχνίδια. Είναι μια πολύ καλή περίοδος που αν γίνουν όλα σωστά θα βοήθηθουν οι παίκτες στην συνέχεια της σεζόν.
  3. Είναι διπλές οι προπόνησεις, κάποτε στο γυμναστήριο και κάποτε στο γήπεδο, κοιτάζουμε πάντοτε να υψηλή σε υδατάθρακα η διατρόφη τους, αφού θα είναι αυτός που θα δώσει ενέργεια στους ποδοσφαιριστές, θα τους δώσει τα σπρινταρίσματα, την αλλαγή κατεύθυνσης. Χρειάζονται όμως και πρωτεϊνή σε κάθε γεύμα, και στα σνακ τους. Ανάλογα με την προπόνηση και το πρόγραμμα τους, προσαρμόζω τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά. Είναι σημαντική και η ενυδάτωση τους γύρω από τις προπόνησεις, πριν, κατά την διάρκεια και μετά.
  4. Είναι ευκαιρία αυτή η περίοδος να χάσουν βάρος, λίπος, και να αυξήσουν την μυϊκή τους μάζα. Είναι σημαντικό να εξετάζονται συχνά και να γίνονται μετρήσεις
  5. Στα εργομετρικά κάνω έλεγχο στο βάρος και το λίπος των ποδοσφαιριστών από μέρους μου. Είναι η πρώτη μέτρηση στα εργομετρικά, και σιγά – σιγά βλέπεις την εξέλιξη τους. Μετά από 10 ημέρες για παράδειγμα φέτος, είναι πολύ ώραιο να βλέπω την εξέλιξη τους μέσα από την προσπάθεια που έκαναν στο γήπεδο, στη διατροφή τους, στον ύπνο τους. Επίσης σημαντικές είναι οι αναλύσεις που κάνουμε στους ποδοσφαιριστές για να βλέπουμε την κατάσταση της υγείας τους.
  6. Στο στάδιο της προετοιμασίας είναι πολύ εύκολο να ελέγχω τους ποδοσφαιριστές. Στην συνέχεια εναπόκειται στους ίδιους, παρόλα αυτά αν κάνουν παρασπονδίες θα φανούν τόσο στην ζυγαριά, όσο και στο γήπεδο.