Home TOP NEWS Εεε, ωπ!! Εεε, ωπ!! Μπρρρ!!!

Εεε, ωπ!! Εεε, ωπ!! Μπρρρ!!! [Του Χρήστου Ζαβού]


Ο Δημοσιογράφος, Χρήστος Ζαβός, γράφει με τον δικό του μοναδικό τρόπο για την φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας με τον Χριστοδούλου στο VAR.

Αυτούσιο το ότι έγραψε:

Δεν είναι αμφισβητούμενη φάση. Δεν έχει καμία σημασία, αν ο διαιτητής αρχικά δεν είδε παράβαση και μετέπειτα αποφάσισε επιθετικό φάουλ, πηγαίνοντας κόντρα στην απόφαση του βαρίστα που είδε πέναλτι.

Ουδείς ενδιαφέρεται πως αξιολογεί ο αρχι-διαιτητής, αν είναι καλός ρέφερι ο Χριστοδούλου ή ο Αντωνίου ως βαρίστας. Σημασία δεν έχει μήτε το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας, γενικότερα.

Εννοείται ότι δεν μας καίγεται καρφί, για τα «πορίσματα» που θα βγάλουν επί της συγκεκριμένης φάσης, οι «καθηγητές» διαιτησίας, ανά τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.

Καλά, καλά δεν παίζει κανά ρόλο, ούτε και η κόντρα Παπασταύρου- ΚΟΠ, ούτε και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της Ομόνοιας σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.

Τίποτα, μα τίποτα, απ’ όλα αυτά δεν έχει αξία.

Αξία έχει ότι την 15η Δεκεμβρίου του 2024, εις το Δασάκι της Άχνας, σε παιγνίδι μεταξύ Εθνικού- Ομόνοιας, έμελλε να τραβηχτεί μια φώτο, το περιεχόμενο της οποίας, επιβεβαιώνει ότι η Κύπρος εξακολουθεί μετά από χιλιετίες να παράγει πολιτισμό.

Ο φακός, στο κατάλληλο χρονικό σημείο, αποθανατίζει τη στιγμή, δημιουργώντας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Εφάμιλλη πια της σημασίας άλλων διάσημων φωτογραφιών της ανθρωπότητας, όπως το «μανιτάρι» από την ρίψη ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι, που τράβηξε ο Αμερικανός στρατός, το πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα από τον Κουβανό Κόρντα, η φρίκη του πολέμου στο Βιετνάμ το 1972, από το Βιετναμέζο Νικ Ούτ, η φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού από το Αφγανιστάν, του Στιβ Μακ Καρι το 1984… η δίκη μας φωτογραφία, έτσι όπως τραβήχτηκε με τον ιδιαίτερο φωτισμό του Δασάκι της Άχνας, αποκρυσταλλώνει την βαθιά κυπριακή κουλτούρα, συνοδευόμενη από την βαθυστόχαστη έννοια, «Εεε, ωπ!! Εεε, ωπ!! Μπρρρ!!!».

Ενώπιον τούτης της φώτο, υποκλίνεσαι, νιώθεις ένα δέος, μια αδιαπέραστη ανατριχίλα, ευλογημένος που ζεις στην εποχή του «ηλεκτρολόγου της Άχνας».

Η τέχνη συλλαμβάνει τη ζωή και αντίστροφα.

Η Κύπρος μετά από τους παλαιολιθικούς οικισμούς της Χοιροκιτίας, τα αρχαία θέατρα, τον τόπο που αναδύθηκε η θεά της ομορφιάς… η Κύπρος των παλιών βυζαντινών εκκλησιών, εξακολουθεί να εκπέμπει πολιτισμό!!!

Δικαίως, είμαστε πια περήφανοι!!

Του Χρήστου Ζαβού