Home Uncategorized “Είσαι υπεύθυνος για τον θάνατο 13 ανθρώπων στο Μαρί”

“Είσαι υπεύθυνος για τον θάνατο 13 ανθρώπων στο Μαρί”

http://www.astra.com.cy/images/suntagmatarxis_gewrgiadis.jpg


Συνεχίστηκε σήμερα η αντεξέταση του συνταγματάρχη Γεωργιάδη, από τον Γιώργο Γεωργίου, συνήγορο υπεράσπισης του Μάρκου Κυπριανού και Σάββα Αργυρού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε στον Γεωργιάδη ότι είναι υπεύθυνος για τον θάνατο τουλάχιστον των στρατιωτικών της βάσης επειδή δεν τους ενημέρωσε, ενώ παρέλειψε επίσης μαζί με άλλους να κάνει αυτό που έπρεπε, για την διαχείριση και τον τρόπο φύλαξης του φορτίου.

Ο Γεωργίου υπέβαλε επίσης στον συνταγματάρχη ότι άλλαξε τις καταθέσεις του στην αστυνομία ως αντάλλαγμα της απόφασης να γίνει από κατηγορούμενος-μάρτυρας κατηγορίας.
Του υπέβαλε επίσης ότι παραπλάνησε τους αρμοδίους επειδή δεν έχει εξειδικευμένες γνώσεις και ότι έλεγε ότι η πυρίτιδα δεν εκρήγνυται αλλά μόνο καίγεται.

Ο κύριος Γεωργιάδης διαφώνησε σε όλες τις υποβολές του συνήγορου υπεράσπισης.

Ρωτήθηκε επίσης γιατί στην επιθεώρηση της 6/7 δεν ανοίχτηκε το αλλοιωμένο εμπορευματοκιβώτιο και απάντησε ότι ήταν αδύνατο αφού ήταν αποκλεισμένες οι πόρτες.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με αντεξέταση του μάρτυρα από τον δικηγόρο Ευστάθιο Ευσταθίου που είναι συνήγορος υπεράσπισης άλλων 3 κατηγορουμένων.

πηγή: Astra