Home Uncategorized Λιγότερο θετικά βλέπουν οι Κύπριοι τη χρήση των ρομπότ σε σχέση με...

Λιγότερο θετικά βλέπουν οι Κύπριοι τη χρήση των ρομπότ σε σχέση με τους Ευρωπαίους

http://www.astra.com.cy/images/robots_pentagon.jpg


Οι Κύπριοι πολίτες είναι περισσότερο διστακτικοί σε ό,τι αφορά τη χρήση των ρομπότ σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΕ, περισσότερα από τα δύο τρίτα των πολιτών της ΕΕ (70%) έχουν θετική άποψη για τα ρομπότ, ενώ το ποσοστό των Κύπριων που βλέπουν θετικά τη χρήση των ρομπότ φθάνει το 57% .

Οι πλείστοι Κύπριοι (70%) θεωρούν ότι η χρήση των ρομπότ θα πρέπει να γίνεται σε τομείς που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο όπως στον τομέα του διαστήματος (σε σύγκριση με το 52% των Ευρωπαίων ), την έρευνα και διάσωση (52% σε σύγκριση με 41% των Ευρωπαίων), τον στρατό (48% σε σύγκριση με 41% των Ευρωπαίων) και την μεταποίηση (23% σε σύγκριση με 50% των Ευρωπαίων).

Η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στη ρομποτική είναι μία από τις προτεραιότητες του ψηφιακού θεματολογίου της Ευρώπης. Η ΕΕ θεωρεί ότι τα ρομπότ είναι απαραίτητα για τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και ότι υπάρχουν πολλές νέες εφαρμογές όπου τα ρομπότ θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στην ευημερία των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.

Αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή, μαζί με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στο χώρο, θα δεσμευτούν ότι θα ενώσουν τις προσπάθειές τους στην έρευνα και την καινοτομία προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την έρευνα στο τομέα της ρομποτικής.

Για την περίοδο 2007-2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δαπανήσει περίπου 600 εκατομμύρια στην έρευνα για την ρομποτική. Από το 2013 έως το 2020, 14 δισεκατομμύρια προορίζονται για την υποστήριξη βασικών τεχνολογιών γενικής εφαρμογής και βιομηχανιών όπως η ρομποτική.

πηγή:Astra