Home Uncategorized «Ο σκύλος του Στάλιν», το δώρο του Πούτιν στον Τσάβες

«Ο σκύλος του Στάλιν», το δώρο του Πούτιν στον Τσάβες

http://www.astra.com.cy/images/stalins__dog.jpg


Με σκωπτικό ύφος αναφέρεται την Παρασκευή ο ρωσικός Τύπος στο δώρο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον ομόλογό του της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Πρόκειται για ένα μαύρο ρωσικό τεριέ που κάποιοι το αποκαλούν «ο σκύλος του Στάλιν».

Το τριών μηνών κουτάβι παραδόθηκε στον Τσάβες από στενό συνεργάτη του Πούτιν, τον Ιγκόρ Σετσίν, πρώτο στην ιεραρχία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βενεζουέλα για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο Πούτιν πρόσφερε στον Τσάβες ένα σκύλο του Στάλιν» είναι ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας Komsomolskaia Pravda.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία-Νόβοστι, το μαύρο ρωσικό τεριέ είναι μια ράτσα που δημιουργήθηκε στον ρωσικό στρατό μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, από τη διασταύρωση διαφορετικών τύπων σκύλων, όπως το ροτβάιλερ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι η ράτσα αυτή ονομάστηκε «σκύλος του Στάλιν» γιατί εκείνος είχε «δώσει εντολή τα μαύρα τεριέ να εκπαιδεύονται για να επιβλέπουν τους κρατούμενους στα στρατόπεδα της Σιβηρίας».

Την εξήγηση αυτή αμφισβήτησε ο ειδικός Εβγένι Ρόζενμπεργκ όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Moskovski Komsomolets. «Η ράτσα αυτή δεν έχει καμιά σχέση με τον Στάλιν. Κι αν ορισμένοι την ονομάζουν ‘σκύλο του Στάλιν’ ή ‘σκύλο της KGB’ είναι για διαφημιστικούς λόγους» εξήγησε ο Ρώσος ειδικός, προσθέτοντας όμως ότι «είναι πιθανόν η KGB να χρησιμοποιούσε σκυλιά αυτής της ράτσας, μεταξύ άλλων».

Ο Ούγκο Τσάβες, προσωπικός φίλος του Βλ.Πούτιν, ονόμασε το κουτάβι «el Ruso», δηλαδή «ο Ρώσος» και υποσχέθηκε πως με τη σειρά του θα δωρίσει στον Ρώσο πρόεδρο έναν υδρόχοιρο, μεγάλο τρωκτικό που ζει στη νότια Αμερική.

πηγή:Astra